- Advertisement -
Sastojci za posne lazanje sa šampinjonima i spanaćem:
- 9 kora za lazanje (posnih),
- 300g šampinjona,
- 2 šake svežeg spanaća,
- 2 čaše posnog bešamela,
- 2 šolje paradajz sosa,
- 1 crveni luk,
- 2 čena belog luka,
- so po ukusu,
- biber po ukusu,
- maslinovo ulje,
- suvi začini po ukusu (po želji).
Posna lazanja sa šampinjonima i spanaćem se priprema na sledeći način:
- U šerpi, popržite crveni luk i beli luk na maslinovom ulju dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckane šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju.
- Dodajte iseckani spanać i pržite dok ne uvene.
- U drugoj šerpi, pripremite posni bešamel sos.
- U vatrostalnu posudu, na dno stavite malo paradajz sosa, zatim složite jedan red lasagna kora.
- Preko kora rasporedite deo šampinjona i spanaća, pa preko toga prelijte deo bešamel sosa. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
- Na kraju, prelijte preostalim paradajz sosom.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta ili dok lazanja ne postane zlatno smeđa.
- Poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne lazanje sa šampinjonima i spanaćem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -