Naslovna Sastojci Crveni luk

Sastojak: crveni luk

Posni paprikaš sa krompirom

Posni paprikaš sa krompirom

Sastojci za posni paprikaš sa krompirom: 1 kg krompira (isečenog na kocke), 1 crveni luk (sitno seckan), 2 šargarepe (isečene na kolutiće), 2 crvene paprike (isečene na trakice), 2 paradajza (oljuštena i iseckana), 2 čena belog luka (sitno seckana), 1 kašika aleve paprike, 1 kašičica suvog začina (so, biber, peršun), 3 kašike maslinovog ulja, 1 litar povrćnog bujona.
Posna salata od prosa sa bundevom

Posna salata od prosa sa bundevom

Sastojci za posnu salatu od prosa sa bundevom: 1 šolja prosa, 200 g bundeve (isečene na kockice), 1 crveni luk (sitno seckan), 1 šaka sveže rukole, 2 kašike maslinovog ulja, sok od 1 limuna, so i biber po ukusu, prstohvat cimeta (opcionalno), 2 kašike semenki bundeve (za dekoraciju).
Posna salata od pečenih krompira i kelja

Posna salata od pečenih krompira i kelja

Sastojci za posnu salatu od pečenih krompira i kelja: 500 g mladog krompira, 100 g svežeg kelja, 2 čena belog luka, 1 crveni luk, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica limunovog soka, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posni pečeni paradajz punjen povrćem

Posni pečeni paradajz punjen povrćem

Sastojci za posni pečeni paradajz punjen povrćem: 6 većih paradajza, 1 crvena paprika, 1 tikvica, 1 šargarepa, 1 crveni luk, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 100 g kuvanog pirinča, 1 kašičica origana, so i biber po ukusu, svež peršun za ukrašavanje.
Posna musaka sa tikvicama i patlidžanom

Posna musaka sa tikvicama i patlidžanom

Sastojci za posnu musaku sa tikvicama i patlidžanom: 2 srednje tikvice, isečene na kolutove, 1 veliki patlidžan, isečen na kolutove, 2 krompira, tanko isečena, 1 crveni luk, seckan, 3 čena belog luka, sitno seckana, 400 g paradajz sosa, 1 kašika maslinovog ulja, so i biber po ukusu, kašičica suvog origana ili majčine dušice.
Posna salata od mladog krompira sa rukolom

Posna salata od mladog krompira sa rukolom

Sastojci za posnu salatu od mladog krompira sa rukolom: 500 g mladog krompira, 2 šake sveže rukole, 1 crveni luk, sitno seckan, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika limunovog soka, 1 kašičica senfa, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju (opciono).
Posna salata od avokada i crnog pasulja

Posna salata od avokada i crnog pasulja

Sastojci za posnu salatu od avokada i crnog pasulja: 1 šolja kuvanog crnog pasulja (ili iz konzerve, ispranog), 1 avokado, isečen na kockice, 1 crvena paprika, isečena na kockice, 1/2 crvenog luka, sitno seckanog, sok od 1 limete, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež korijander ili peršun za dekoraciju.
Posna salata od brokolija sa grožđem

Posna salata od brokolija sa grožđem

Sastojci za posnu salatu od brokolija sa grožđem: 1 manja glavica brokolija, isečena na cvetiće, 1 šolja crvenog grožđa, presečenog na polovine, 1/4 šolje seckanih oraha, 1/4 šolje suncokretovih semenki, 1 crveni luk, sitno iseckan, 1/2 šolje posnog majoneza, 1 kašika javorovog sirupa ili agava sirupa, 1 kašika jabukovog sirćeta, so i biber po ukusu.
Posna pica sa povrćem i tofuom

Posna pica sa povrćem i tofuom

Sastojci za posnu picu sa povrćem i tofuom: 1 posna podloga za picu (kupovna ili domaća), 1/2 šolje paradajz sosa, 1 šolja seckanog tofu sira, 1 šolja šampinjona, narezanih, 1/2 crvene paprike, seckane na trakice, 1/2 zelene paprike, seckane na trakice, 1 mala tikvica, isečena na kolutove, 1/2 crvenog luka, tanko narezanog, maslinovo ulje, origano, sušeni bosiljak, so i biber po ukusu.
Posne ćufte od leblebija u paradajz sosu

Posne ćufte od leblebija u paradajz sosu

Sastojci za posne ćufte od leblebija u paradajz sosu: Za ćufte: 400 g kuvanih leblebija (ili konzerviranih, oceđenih), 1 mala glavica crnog luka (sitno seckana), 2 čena belog luka (sitno seckana), 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica mlevenog kima, 1 kašičica mlevene paprike, 2 kašike brašna (pšenično, integralno ili bezglutensko), 2 kašike seckanog peršuna, so i biber po ukusu. Za sos: 500 ml paradajz sosa (pasata ili sitno seckani paradajz), 1 kašika maslinovog ulja, 1 crveni luk (sitno seckan), 2 čena belog luka (sitno seckana), 1 kašičica šećera ili agave sirupa (po želji), so, biber i bosiljak po ukusu.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -