- Advertisement -
Sastoji za posni kuvani ovas sa voćem:
- 1 šolja ovsenih pahuljica,
- 2 šolje vode,
- 1/2 šolje seckanog voća po izboru (npr. jabuke, banane, jagode, suve šljive),
- 1 kašičica cimeta,
- prstohvat soli.
Posni kuvani ovas sa voćem se priprema na sledećin način:
- Stavite vodu u šerpu i dovedite do ključanja.
- Dodajte ovsene pahuljice, voće, cimet i so u ključalu vodu.
- Smanjite vatru i kuvajte uz povremeno mešanje oko 5-7 minuta ili dok ovas ne upije većinu tečnosti i postane kremast.
- Sklonite sa vatre i ostavite da odstoji nekoliko minuta pre posluživanja.
- Poslužite toplo i uživajte u zdravom doručku ili užini.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni kuvani ovas sa voćem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -