Posni kuvani ovas sa voćem

1222
- Advertisement -

Posni kuvani ovas sa voćem

Advertisements

Sastoji za posni kuvani ovas sa voćem:

  • 1 šolja ovsenih pahuljica,
  • 2 šolje vode,
  • 1/2 šolje seckanog voća po izboru (npr. jabuke, banane, jagode, suve šljive),
  • 1 kašičica cimeta,
  • prstohvat soli.

Posni kuvani ovas sa voćem se priprema na sledećin način:

  1. Stavite vodu u šerpu i dovedite do ključanja.
  2. Dodajte ovsene pahuljice, voće, cimet i so u ključalu vodu.
  3. Smanjite vatru i kuvajte uz povremeno mešanje oko 5-7 minuta ili dok ovas ne upije većinu tečnosti i postane kremast.
  4. Sklonite sa vatre i ostavite da odstoji nekoliko minuta pre posluživanja.
  5. Poslužite toplo i uživajte u zdravom doručku ili užini.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kuvani ovas sa voćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -