Punjeni plavi patlidžan se priprema na sledeći način:
Plavi patlidžan operite i skinite mu drške.
Svaki rasecite s jedne strane do ivice od jedan centimetar, stavite u sud, nalijte vodom, malo posolite i kuvajte od trenutka ključanja još 5-6 minuta.
Nakon toga ga izvadite iz vode, ocedite i ostavite da se ohladi.
Povrće očistite i operite.
Papriku iseckajte na tanke kolutove, šargarepu izrendajte, peršun sitno iseckajte kao i beli luk, posolite po ukusu i izmešajte.
Ovom smesom dobro napunite svaki patlidžan, pa punjeni patlidžan poređajte u sud i nalijte presolcem.
Za presolac prokuvajte vodu sa soli i šećerom dok se so i šećer ne rastope, pa kada skinete sa vatre dodajte konzervans.
Poklopite i ostavite da tako stoji dva dana na sobnoj temperaturi, a onda stavite u frižider još dva dana.
Nakon toga odložite u ostavu za zimnicu, mada ovu salatu možete jesti i nakon nekoliko dana.
Sastojci za posnu salatu sa krastavcem i kukuruzom:
250 g smrznutog kukuruza šećerca,
1 krastavac,
vezica sveže mirođije,
maslinovo ulje,
malo soka od limuna,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više