- Advertisement -
Sastojci za punjeni plavi patlidžan:
- 4-5 manja plava patlidžana,
- 1 crvena paprika,
- 1 žuta paprika,
- 2 šargarepe,
- 4-5 čena belog luka,
- 1/2 veze peršuna,
- 1 l vode,
- 4-5 kašike soli,
- 1 kašika šećera,
- 1/2 kesice konzervansa.
Punjeni plavi patlidžan se priprema na sledeći način:
- Plavi patlidžan operite i skinite mu drške.
- Svaki rasecite s jedne strane do ivice od jedan centimetar, stavite u sud, nalijte vodom, malo posolite i kuvajte od trenutka ključanja još 5-6 minuta.
- Nakon toga ga izvadite iz vode, ocedite i ostavite da se ohladi.
- Povrće očistite i operite.
- Papriku iseckajte na tanke kolutove, šargarepu izrendajte, peršun sitno iseckajte kao i beli luk, posolite po ukusu i izmešajte.
- Ovom smesom dobro napunite svaki patlidžan, pa punjeni patlidžan poređajte u sud i nalijte presolcem.
- Za presolac prokuvajte vodu sa soli i šećerom dok se so i šećer ne rastope, pa kada skinete sa vatre dodajte konzervans.
- Poklopite i ostavite da tako stoji dva dana na sobnoj temperaturi, a onda stavite u frižider još dva dana.
- Nakon toga odložite u ostavu za zimnicu, mada ovu salatu možete jesti i nakon nekoliko dana.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 8 Review(s)
Punjeni plavi patlidžan
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -