Posna brza čorba

2686
- Advertisement -

Advertisements

Sastojci za posnu brzu čorbu:

  • 2 šolje seckane šargarepe,
  • 2 šolje seckanog krompira,
  • 2 šolje seckanog crnog luka,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 4 šolje povrćnog bujona,
  • so, biber, suvi začini po ukusu,
  • sveži peršun ili korijander za posipanje (opciono).

Posna brza čorba se priprema na sledećin način:

  1. U šerpi zagrejte povrćni bujon.
  2. Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte ih dok ne postanu mekani.
  3. Dodajte šargarepu i krompir, pa nastavite dinstanje još nekoliko minuta.
  4. Prelijte bujonom i pustite da provri.
  5. Smanjite temperaturu i kuvajte dok povrće ne omekša, oko 15-20 minuta.
  6. Začinite po ukusu solju, biberom i suvim začinima.
  7. Poslužite toplu, posipanu iseckanim svežim peršunom ili korijanderom po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna brza čorba
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)
- Advertisement -