- Advertisement -
Sastojci za posnu brzu čorbu:
- 2 šolje seckane šargarepe,
- 2 šolje seckanog krompira,
- 2 šolje seckanog crnog luka,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 4 šolje povrćnog bujona,
- so, biber, suvi začini po ukusu,
- sveži peršun ili korijander za posipanje (opciono).
Posna brza čorba se priprema na sledećin način:
- U šerpi zagrejte povrćni bujon.
- Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte ih dok ne postanu mekani.
- Dodajte šargarepu i krompir, pa nastavite dinstanje još nekoliko minuta.
- Prelijte bujonom i pustite da provri.
- Smanjite temperaturu i kuvajte dok povrće ne omekša, oko 15-20 minuta.
- Začinite po ukusu solju, biberom i suvim začinima.
- Poslužite toplu, posipanu iseckanim svežim peršunom ili korijanderom po želji.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna brza čorba
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -