Posni batat sa crnim lukom

869
- Advertisement -

Posni batat sa crnim lukom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni batat sa crnim lukom:

  • 2 velika batata,
  • 1 veći crni luk,
  • so i biber po ukusu.

Posni batat sa crnim lukom se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200°C.
  2. Operite i oljuštite batate, zatim ih iseckajte na kolutove ili kockice, zavisno o željenoj veličini.
  3. Crni luk oljuštite i isecite na tanke kriške.
  4. Stavite isečene batate i crni luk u veći pleh ili tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  5. Posolite i pobiberite po ukusu.
  6. Dodajte malo vode u pleh ili tepsiju, samo toliko da pokrije dno, kako bi se batati i crni luk pekli u vlažnoj sredini, ali bez potrebe za uljem.
  7. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta, ili dok batati ne postanu mekani i zlatno smeđi, a crni luk postane karamelizovan.
  8. Povremeno promešajte batate i crni luk tokom pečenja kako bi se ravnomerno ispekli.
  9. Kada su batati i crni luk pečeni, poslužite ih toplo kao prilog ili kao glavno jelo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni batat sa crnim lukom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -