- Advertisement -
Sastojci za posni batat sa crnim lukom:
- 2 velika batata,
- 1 veći crni luk,
- so i biber po ukusu.
Posni batat sa crnim lukom se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 200°C.
- Operite i oljuštite batate, zatim ih iseckajte na kolutove ili kockice, zavisno o željenoj veličini.
- Crni luk oljuštite i isecite na tanke kriške.
- Stavite isečene batate i crni luk u veći pleh ili tepsiju obloženu papirom za pečenje.
- Posolite i pobiberite po ukusu.
- Dodajte malo vode u pleh ili tepsiju, samo toliko da pokrije dno, kako bi se batati i crni luk pekli u vlažnoj sredini, ali bez potrebe za uljem.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta, ili dok batati ne postanu mekani i zlatno smeđi, a crni luk postane karamelizovan.
- Povremeno promešajte batate i crni luk tokom pečenja kako bi se ravnomerno ispekli.
- Kada su batati i crni luk pečeni, poslužite ih toplo kao prilog ili kao glavno jelo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni batat sa crnim lukom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -