Posni domaći smoki

111
- Advertisement -

Posni domaći smoki

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni domaći smoki:

  • 200 g kukuruznog griza,
  • 50 g kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1/2 kašičice soli,
  • 50 ml ulja,
  • 500 ml vode.

Posni domaći smoki se priprema na sledeći način:

  1. U toplu vodu dodajte kvasac i šećer, te ostavite da odstoji oko 10 minuta dok se kvasac ne aktivira.
  2. U većoj posudi pomešajte kukuruzni griz i so.
  3. Dodajte aktivirani kvasac i ulje u smesu sa grizom i mešajte dok ne dobijete glatko testo.
  4. Ostavite testo da odstoji na toplom mestu oko 30 minuta da naraste.
  5. Nakon što testo naraste, oblikujte male štapiće ili kuglice i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.
  6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok ne postanu zlatnožuti i hrskavi.
  7. Ostavite smoki da se ohlade pre nego što ih poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni domaći smoki
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -