Posne pečurke sa sosom od avokada se pripremaju na sledeći način:
Zagrejte tiganj, dodajte pečurke prethodno uvaljane u so i biber, a pre stavljanja u tiganj smanjite temperaturu.
Dinstajte, promešajte i na kraju malo pojačajte vatru.
Sipajte belo vino i sačekajte da ispari.
Poklopite tiganj i ostavite na stranu.
Sos se sprema tako što zreli avokado očistite od kore, izgnječite ili stavite u blender s limunom, paradajz pireom, dodate crni luk, so, biber, ljutu papričicu i korijander po ukusu.
U blenderu izmutite masu da bude jednolična.
Jelo poslužite uz miks zelene salate sa maslinovim uljem i limunom.
Sastojci za posnu čorbu od tikvica:
1/2 kg tikvica,
4 struka mladog luka ili dve glavice crnog luka,
šoljica pirinča,
mirođija,
aleva paprika,
nekoliko zrna belog bibera,
ulje,
so.