Posne pečurke sa sosom od avokada se pripremaju na sledeći način:
Zagrejte tiganj, dodajte pečurke prethodno uvaljane u so i biber, a pre stavljanja u tiganj smanjite temperaturu.
Dinstajte, promešajte i na kraju malo pojačajte vatru.
Sipajte belo vino i sačekajte da ispari.
Poklopite tiganj i ostavite na stranu.
Sos se sprema tako što zreli avokado očistite od kore, izgnječite ili stavite u blender s limunom, paradajz pireom, dodate crni luk, so, biber, ljutu papričicu i korijander po ukusu.
U blenderu izmutite masu da bude jednolična.
Jelo poslužite uz miks zelene salate sa maslinovim uljem i limunom.
Sastojci za posne slatke kuglice sa suvim šljivama i smokvama: 200g suvih šljiva bez koštica, 120g suvih smokvi, 65g posnog mlevenog keksa, 50g šećera u prahu,1 kašičica cimeta, 160g čokolade sa 85% kakao delova, 75g margarina, 100g lešnika, kokos za valjanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više