Posne pečurke sa sosom od avokada

Pečurke sa sosom od avokada

Advertisement

Sastojci za posne pečurke sa sosom od avokada:

  • 250 g seckanih pečuraka,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • biber,
  • so,
  • 1/2 dl belog vina,
  • 2-3 zrela ploda avokada,
  • sok od 1 limuna,
  • 2 velike kašike paradajz pirea,
  • pola glavice sitno iseckanog crnog luka,
  • četvrtina sveže ljute papričice,
  • kašika sitno izdrobljenog lista korijandera.

Posne pečurke sa sosom od avokada se pripremaju na sledeći način:

  1. Zagrejte tiganj, dodajte pečurke prethodno uvaljane u so i biber, a pre stavljanja u tiganj smanjite temperaturu.
  2. Dinstajte, promešajte i na kraju malo pojačajte vatru.
  3. Sipajte belo vino i sačekajte da ispari.
  4. Poklopite tiganj i ostavite na stranu.
  5. Sos se sprema tako što zreli avokado očistite od kore, izgnječite ili stavite u blender s limunom, paradajz pireom, dodate crni luk, so, biber, ljutu papričicu i korijander po ukusu.
  6. U blenderu izmutite masu da bude jednolična.
  7. Jelo poslužite uz miks zelene salate sa maslinovim uljem i limunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pečurke sa sosom od avokada
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 5 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares