Posne pečurke sa sosom od avokada se pripremaju na sledeći način:
Zagrejte tiganj, dodajte pečurke prethodno uvaljane u so i biber, a pre stavljanja u tiganj smanjite temperaturu.
Dinstajte, promešajte i na kraju malo pojačajte vatru.
Sipajte belo vino i sačekajte da ispari.
Poklopite tiganj i ostavite na stranu.
Sos se sprema tako što zreli avokado očistite od kore, izgnječite ili stavite u blender s limunom, paradajz pireom, dodate crni luk, so, biber, ljutu papričicu i korijander po ukusu.
U blenderu izmutite masu da bude jednolična.
Jelo poslužite uz miks zelene salate sa maslinovim uljem i limunom.
Sastojci za posnu pitu sa prazilukom:
750 g kora za gibanicu,
5 strukova praziluka srednje veličine,
šolja pirinča,
šolja ulja,
šolja kisele vode,
bio začin,
biber,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više