Luk punjen pasuljem

309
- Advertisement -

Luk punjen pasuljem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za luk punjen pasuljem:

  • 10 glavica crnog luka,
  • 150g sitnog pasulja,
  • 1 šargarepa,
  • 200g paradajza,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 kašičica sirćeta,
  • peršun,
  • mešavina začina,
  • biber.

Punjeni luk sa pasuljem se priprema na sledeći način:

  1. Glavice luka očistiti i odseći im vrhove, oko 2-3 cm.
  2. U vrelu vodu sipajte sirće, složite luk i kuvajte oko 15 minuta.
  3. Luk skloniti sa vatre, procedite vruću vodu i nalijte hladnu, da se luk brže ohladi.
  4. Izvadite luk iz hladne vode, a zatim mu izvadite sredinu, toliko da ostanu samo 2-3 spoljna prstena.
  5. Na malo ulja propržite izvađenu i iseckanu sredinu luka, izrendanu šargarepu, pasulj koji ste pre toga skuvali, oljušten paradajz isečen na kockice, beli luk, peršun i začinite mešavinom začina i bibera.
  6. Prodinstajte oko 15 minuta.
  7. Pripremljenim filom napunite luk, zatim  poređajte u vatrostalnu posudu i poprskajte uljem.
  8. Sipajte malo vode u posudu i pecite u zagrejanoj rerni oko 35 minuta na 200 °C.
  9. Zadnjih deset minuta stavite odsečene vrhove da se i oni zapeku.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Luk punjen pasuljem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -