Punjeni luk sa pasuljem se priprema na sledeći način:
Glavice luka očistiti i odseći im vrhove, oko 2-3 cm.
U vrelu vodu sipajte sirće, složite luk i kuvajte oko 15 minuta.
Luk skloniti sa vatre, procedite vruću vodu i nalijte hladnu, da se luk brže ohladi.
Izvadite luk iz hladne vode, a zatim mu izvadite sredinu, toliko da ostanu samo 2-3 spoljna prstena.
Na malo ulja propržite izvađenu i iseckanu sredinu luka, izrendanu šargarepu, pasulj koji ste pre toga skuvali, oljušten paradajz isečen na kockice, beli luk, peršun i začinite mešavinom začina i bibera.
Prodinstajte oko 15 minuta.
Pripremljenim filom napunite luk, zatim poređajte u vatrostalnu posudu i poprskajte uljem.
Sipajte malo vode u posudu i pecite u zagrejanoj rerni oko 35 minuta na 200 °C.
Zadnjih deset minuta stavite odsečene vrhove da se i oni zapeku.
Sastojci za Gravče na tavče:
500 g kuvanog belog pasulja,
4 kašike ulja,
3 zelene paprike,
biber,
kašika aleve paprike,
500 g praziluka,
so,
3 paradajza,
kašika začina od povrća.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više