- Advertisement -
Sastojci za luk punjen pasuljem:
- 10 glavica crnog luka,
- 150g sitnog pasulja,
- 1 šargarepa,
- 200g paradajza,
- 2 čena belog luka,
- 1 kašičica sirćeta,
- peršun,
- mešavina začina,
- biber.
Punjeni luk sa pasuljem se priprema na sledeći način:
- Glavice luka očistiti i odseći im vrhove, oko 2-3 cm.
- U vrelu vodu sipajte sirće, složite luk i kuvajte oko 15 minuta.
- Luk skloniti sa vatre, procedite vruću vodu i nalijte hladnu, da se luk brže ohladi.
- Izvadite luk iz hladne vode, a zatim mu izvadite sredinu, toliko da ostanu samo 2-3 spoljna prstena.
- Na malo ulja propržite izvađenu i iseckanu sredinu luka, izrendanu šargarepu, pasulj koji ste pre toga skuvali, oljušten paradajz isečen na kockice, beli luk, peršun i začinite mešavinom začina i bibera.
- Prodinstajte oko 15 minuta.
- Pripremljenim filom napunite luk, zatim poređajte u vatrostalnu posudu i poprskajte uljem.
- Sipajte malo vode u posudu i pecite u zagrejanoj rerni oko 35 minuta na 200 °C.
- Zadnjih deset minuta stavite odsečene vrhove da se i oni zapeku.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 3 Review(s)
Luk punjen pasuljem
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -