- Advertisement -
Sastojci za posni pečeni kesten sa ruzmarinom:
- 500 g svežih kestena,
- 2 grančice svežeg ruzmarina,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu.
Posni pečeni kesten sa ruzmarinom se priprema na sledeći način:
- Kestene operite i zarežite oštrim nožem u obliku krsta na vrhu svakog ploda. Ovo je važno kako bi se kesten ravnomerno ispekao i lakše ljuštio nakon pečenja.
- Stavite kestene u šerpu sa vodom i kuvajte ih oko 10 minuta. Ovo će omekšati koru i olakšati pečenje.
- Procedite kestene i rasporedite ih u pleh obložen papirom za pečenje.
- Prelijte kestene maslinovim uljem i pospite listićima svežeg ruzmarina.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, ili dok kora ne postane zlatno-smeđa i kesten ne postane mek.
- Posolite i pobiberite po ukusu, pa ih servirajte dok su još topli.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni pečeni kesten sa ruzmarinom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -