Posni pečeni kesten sa ruzmarinom

59
- Advertisement -

Posni pečeni kesten sa ruzmarinom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pečeni kesten sa ruzmarinom:

  • 500 g svežih kestena,
  • 2 grančice svežeg ruzmarina,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu.

Posni pečeni kesten sa ruzmarinom se priprema na sledeći način:

  1. Kestene operite i zarežite oštrim nožem u obliku krsta na vrhu svakog ploda. Ovo je važno kako bi se kesten ravnomerno ispekao i lakše ljuštio nakon pečenja.
  2. Stavite kestene u šerpu sa vodom i kuvajte ih oko 10 minuta. Ovo će omekšati koru i olakšati pečenje.
  3. Procedite kestene i rasporedite ih u pleh obložen papirom za pečenje.
  4. Prelijte kestene maslinovim uljem i pospite listićima svežeg ruzmarina.
  5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, ili dok kora ne postane zlatno-smeđa i kesten ne postane mek.
  6. Posolite i pobiberite po ukusu, pa ih servirajte dok su još topli.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pečeni kesten sa ruzmarinom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -