- Advertisement -
Sastojci za posnu salatu od pečene bundeve i rukole:
- 300 g bundeve,
- 100 g rukole,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašika balzamiko sirćeta,
- so i biber po ukusu,
- šaka semenki bundeve,
- 1 kašika javorovog sirupa (po želji).
Posna salata od pečene bundeve i rukole se priprema na sledeći način:
- Bundevu očistite i isecite na kockice. Rasporedite je na pleh obložen papirom za pečenje.
- Prelijte bundeve sa kašikom maslinovog ulja, posolite i pobiberite, pa ih pecite u rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok ne postanu mekane i blago karamelizovane.
- U međuvremenu, rukolu operite i stavite u veću činiju za salatu.
- Kada je bundeva ispečena, ostavite je da se malo ohladi, a zatim je dodajte u činiju sa rukolom.
- U manjoj činiji pomešajte preostalo maslinovo ulje, balzamiko sirće i javorov sirup. Prelijte dresing preko salate i dobro izmešajte.
- Na kraju, pospite salatu sa pečenim semenkama bundeve i poslužite.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna salata od pečene bundeve i rukole
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -