Posna salata od pečene bundeve i rukole

79
- Advertisement -

Posna salata od pečene bundeve i rukole

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu salatu od pečene bundeve i rukole:

  • 300 g bundeve,
  • 100 g rukole,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašika balzamiko sirćeta,
  • so i biber po ukusu,
  • šaka semenki bundeve,
  • 1 kašika javorovog sirupa (po želji).

Posna salata od pečene bundeve i rukole se priprema na sledeći način:

  1. Bundevu očistite i isecite na kockice. Rasporedite je na pleh obložen papirom za pečenje.
  2. Prelijte bundeve sa kašikom maslinovog ulja, posolite i pobiberite, pa ih pecite u rerni na 200°C oko 20-25 minuta, dok ne postanu mekane i blago karamelizovane.
  3. U međuvremenu, rukolu operite i stavite u veću činiju za salatu.
  4. Kada je bundeva ispečena, ostavite je da se malo ohladi, a zatim je dodajte u činiju sa rukolom.
  5. U manjoj činiji pomešajte preostalo maslinovo ulje, balzamiko sirće i javorov sirup. Prelijte dresing preko salate i dobro izmešajte.
  6. Na kraju, pospite salatu sa pečenim semenkama bundeve i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna salata od pečene bundeve i rukole
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -