1/2 šolje pirea od bundeve (kuvana ili pečena bundeva),
2 kašike šećera (ili zaslađivača po izboru),
1 kašičica praška za pecivo,
1/2 kašičice cimeta,
1/4 kašičice đumbira u prahu (opcionalno),
prstohvat soli,
1 šolja biljnog mleka (sojino, bademovo ili kokosovo),
1 kašika biljnog ulja,
biljno ulje za prženje.
Posne američke palačinke sa bundevom se pripremaju na sledeći način:
U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, cimet, đumbir i so.
U drugoj posudi pomešajte pire od bundeve, biljno mleko i biljno ulje, pa sve zajedno sjedinite sa suvim sastojcima.
Zagrejte tiganj sa malo ulja i sipajte smesu u obliku malih palačinki (otprilike 2-3 kašike po palačinki).
Pecite palačinke na srednjoj vatri dok se ne pojave mehurići na površini (oko 2-3 minuta), zatim ih prevrnite i pecite još minut-dva dok ne dobiju zlatnu boju.
Poslužite ih uz javorov sirup, orahe ili sveže voće po želji.
Sastojci za posne palačinke sa pekmezom:
brašno,
malo soli,
voda,
malo praška za pecivo,
malo vode od kuvanog duleka,
ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više