Naslovna Sastojci Kajsija

Posna jela sa sastojkom: kajsija

dzem-od-kajsija recept

Džem od kajsija

Sastojci za džem od kajsija: 1 kg kajsija, 1 kg šećera, nekoliko kolutova limuna, 40 ml kajsijevače.
sirup od kajsija

Domaći sirup od kajsija

Sastojci za domaći sirup od kajsija (za 12 l soka): 10 kg zrelih kajsija, 7 kg šećera, 10 dl vode, 10 limuntusa, 2 konzervansa.
voce sa grudvicama

Voće sa grudvicama

Sastojci za voće sa grudvicama: 800 g voća (jabuke, šljive, kajsije), 1-3 supene kašike šećera, 60 g brašna, 60 g šećera, 90 g mlevenih badema (ili oraha, lešnika), cimet ili vanil šećer (po ukusu), 75 g istopljenog margarina.
kajsija

Kajsija

Kajsija vodi poreklo iz severne Kine, gde se uzgaja preko 4 000 godina. Iz Kine ih je na Sredozemlje doneo Aleksandar Veliki. O kajsiji kruže mnoga narodna verovanja. U staroj Grčkoj su za kajsiju mislili da je "zlatno jaje sunca", dok su u srednjem veku verovali da kajsija uzrokuje groznicu
novogodisnja posna torta

Novogodišnja posna torta

Posna torta za Novu godinu se priprema na sledeći način: 500 g jabuka, 10 kom šljiva iz slatka, 500 g kristal šećera, 3 velike kašike slatka od šumskih jagoda, 10 kom kajsija iz slatka, 8 breskvi iz slatka, 4 velike kašike slatka od malina, 250 g seckanog badema, 3 kašičice sitno seckane kore od pomorandže, oblande.
posni-rolat-sa-sumskim-vocem

10 posnih slatkih rolata koje morate probati

Ovo su recepti za posne slatke rolate koje morate probati: 10. Rolat sa šumskim voćem 9. Rolat mačije oči 8. Francuski rolat 7. Rolat od suvog voća...

Najpopularniji recepti

marinirani smudj

10 načina za pripremu ribe koje morate probati

Ovu su recepti za pripremu ribe i morskih plodova na deset fenomenalnih načina: 10. Brancin sa povrćem 9. Hladne skuše 8. Marinirani smuđ 7. Šaran punjen orasima...
bajadere

10 posnih kolača koje morate probati

Ovo su recepti deset posnih kolača koje morate probati: 10. Štanglice od kestena sa rumom 9. Kiflice od piva 8. Posni medeni kolač 7. Posne štanglice od lešnika...
majonez posni

Posni majonez na tri načina

Za posni majonez potrebno je: belo vino, biber, gustin, jabukovo sirće, krompir, limun, senf, so, sojino mleko, ulje, voda