- Advertisement -
Sastojci za luk punjen kus-kusom na veganski način:
- 6 većih glavica luka,
- 200g instant kus-kusa,
- 2 kašičice naseckanog đumbira,
- ulje,
- 1 čen sitno naseckanog belog luka,
- 2 kašičice maslinovog ulja,
- 2 kašičice badema (naseckanih na listiće),
- mleveni kumin,
- mleveni korijandar,
- 2 paradajza (oljuštena i iseckana na kockice),
- 1 šaka seckanog bosiljka,
- so,
- biber.
Luk punjen kus-kusom na veganski način se priprema na sledeći način:
- Kuvati očišćene glavice luka u slanoj vodi 10-15 minuta da bi se lakše izdubile.
- Izvaditi ih i ocediti.
- Izrezati vrh gornje strane glavice i oprezno je izdubiti kašičicom.
- Ostatak luka naseckati.
- U posudi pomešati kus-kus, đumbir i vruću vodu.
- Ostaviti oko 15 minuta da kus-kus upije tečnost i nabubri.
- Zagrejati rernu na 200°C.
- Kratko prepržiti beli luk i bademe na vrućem ulju, dodati malo kumina i korijandra.
- Skinuti sa vatre i umešati kus-kus i naseckani luk.
- Začiniti solju i biberom.
- U posudu za pečenje staviti izdubljene glavice luka i napuniti ih smesom s kus-kusom.
- Višak smese staviti u prostor između luka .
- Peći u rerni oko 20 minuta.
- Pečeni luk ukrasiti bosiljkom i poslužiti.
- Poslužiti toplo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 6 Review(s)
Luk punjen kus-kusom na veganski način
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -