Luk punjen kus-kusom na veganski način

255
- Advertisement -

Luk punjen kus-kusom na veganski način

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za luk punjen kus-kusom na veganski način:

  • 6 većih glavica luka,
  • 200g instant kus-kusa,
  • 2 kašičice naseckanog đumbira,
  • ulje,
  • 1 čen sitno naseckanog belog luka,
  • 2 kašičice maslinovog ulja,
  • 2 kašičice badema (naseckanih na listiće),
  • mleveni kumin,
  • mleveni korijandar,
  • 2 paradajza (oljuštena i iseckana na kockice),
  • 1 šaka seckanog bosiljka,
  • so,
  • biber.

Luk punjen kus-kusom na veganski način se priprema na sledeći način:

  1. Kuvati očišćene glavice luka u slanoj vodi 10-15 minuta da bi se lakše izdubile.
  2. Izvaditi ih i ocediti.
  3. Izrezati vrh gornje strane glavice i oprezno je izdubiti kašičicom.
  4. Ostatak luka naseckati.
  5. U posudi pomešati kus-kus, đumbir  i vruću vodu.
  6. Ostaviti oko 15 minuta da kus-kus upije tečnost i nabubri.
  7. Zagrejati rernu  na 200°C.
  8. Kratko prepržiti beli luk i bademe na vrućem ulju, dodati malo kumina i korijandra.
  9. Skinuti sa vatre i umešati kus-kus i naseckani luk.
  10. Začiniti solju i biberom.
  11. U posudu za pečenje staviti izdubljene glavice luka i napuniti ih smesom s kus-kusom.
  12. Višak smese staviti u  prostor između luka .
  13. Peći u rerni oko 20 minuta.
  14. Pečeni luk ukrasiti bosiljkom i poslužiti.
  15. Poslužiti toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Luk punjen kus-kusom na veganski način
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)
- Advertisement -