Naslovna Sastojci Beli luk

Sastojak: beli luk

Gulaš od pečuraka i ribe

Posni gulaš od pečuraka i ribe

Sastojci za posni gulaš od pečuraka i ribe:400g šampinjona,400g bukovače,300g fileta oslića,4 glavice crnog luka,2 šargarepe,4 čena belog luka,2dl belog vina,2 kašike soja sosa,so,biber.
Posna riblja čorba na dalmatinski način

Posna riblja čorba na dalmatinski način

Sastojci za posnu riblju čorbu na dalamatinski način:1kg riblji ragu,600g fileta oslića bez kože,3,4 čena belog luka,2 glavice luka,1 šargarepa,1 veza peršuna,50ml maslinovog ulja,so i biber.
Pohovana ikra u marinadi

Pohovana ikra u marinadi

Sastojci za pohovanu ikru u marinadi:1/2kg ikre (rečne ribe/losos pastrmka),za pohovanje brašno,1 veza peršuna,3 čena belog luka,3 kašike maslinovog ulja,3 kašike limunovog soka,4 kriške limuna,ulje za prženje.
Posni sočni fileti lososa sa bademima

Posni sočni fileti lososa sa bademima

Sastojci za sočne posne filete lososa sa bademima:8 fileta lososa,pivo,1 šoljica brašna,listići badema,2 kašike slatke crvene paprike,2 kašike usitnjenog belog luka,ulje,so,biber.
Posne lazanje sa spanaćem

Posne lazanje sa spanaćem

Sastojci za posne lazanje sa spanaćem:500 g spanaća,dve glavice luka,dva čena belog luka,300g testenine za lazanje bez jaja,150g sira biljnog porekla,maslinovo ulje,sušeni origano,so, biber.
Skuša u belom vinu

Skuša u belom vinu

Sastojci za skušu u belom vinu:4 skuše,limun,ruzmarin,so,maslinovo ulje,belo vino.Preliv:7-8 čenova belog luka,peršun,limunov sok,maslinovo ulje,so.
Posni rižoto od integralnog pirinča

Posni rižoto od integralnog pirinča

Sastojci za posni rižoto od integralnog pirinča:2 šolje integralnog pirinča,2 paprike,konzerva crnog pasulja,1 glavica luka,2 čena belog luka,koncentrat paradajza,so, biber,peršun.
Posne ćufte od starog hleba i leblebija

Posne ćufte od starog hleba i leblebija

Sastojci za posne ćufte od starog hleba i leblebija:5 kriški hleba,2 oljuštena krompira,peršun,1 kašika tucane paprike,2 glavice crnog luka,200 g leblebija,1 kašika mešavine začina,pola male kašike sode bikarbone,2 češnja belog luka,ulje,so,mleveni crni biber.
Posna pašteta od povrća i senfa

Posna pašteta od povrća i senfa

Sastojci za posnu paštetu od povrća i senfa:300g crvenog krompira,100g šargarepe,50g paškanata,manja glavica crnog luka,50g blanširanog kikirikija,kašika senfa,dva mala čena belog luka,malo soli,začini po ukusu.
Posna sarma sa pšenicom i orasima

Posna sarma sa pšenicom i orasima

Sastojci za posnu sarmu sa pšenicom i orasima: 1 veća glavica (oko 3kg) kiselog kupusa, 2 veće glavice crnog luka, 2 srednja struka praziluka, 4 veće šargarepe, 2 srednja krompira, 160g pirinča, 150g crvene soje, 3 veća čena belog luka, 1 vezica peršuna, 4 kašike suvih pšeničnih klica, 100g mlevenih oraha, 50g korena celera, 3cm svežeg korena đumbira, 100ml pasiranog paradajza, 2 kašike aleve paprike, 1 kašičica mlevenog bibera, 4 kašičice suvog biljnog začina.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -