- Advertisement -
Sastojci za skušu u belom vinu:
- 4 skuše,
- limun,
- ruzmarin,
- so,
- maslinovo ulje,
- belo vino.
Preliv:
- 7-8 čenova belog luka,
- peršun,
- limunov sok,
- maslinovo ulje,
- so.
Skuša u belom vinu se priprema na sledeći način:
- Skuše očistiti, oprati, pokapati limunovim sokom i posru solju i ruzmarinom.
- Poređati u u pleh obložen folijom i nauljen, pa još malo zaliti uljem. Poređati nekoliko kriški limuna po ribi, pa pokriti folijom.
- Peći na 200°C desetak minuta.
- Otvoriti foliju, pa svaku ribu zaliti sa kašikom, dve belog vina i preliti uljem u foliji.
- Peći još 15-20 minuta.
- Proveriti da li su dobile lepu rumenu boju.
- Napraviti preliv od navedenih sastojaka i sipati ga u unutrašnjost ribe i zaliti preko, sa obe strane.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Skuša u belom vinu
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -