Skuša u belom vinu

817
- Advertisement -

Skuša u belom vinu

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za skušu u belom vinu:

  • 4 skuše,
  • limun,
  • ruzmarin,
  • so,
  • maslinovo ulje,
  • belo vino.

Preliv:

  • 7-8 čenova belog luka,
  • peršun,
  • limunov sok,
  • maslinovo ulje,
  • so.

Skuša u belom vinu se priprema na sledeći način:

  1. Skuše očistiti, oprati, pokapati limunovim sokom i posru solju i ruzmarinom.
  2. Poređati u u pleh obložen folijom i nauljen, pa još malo zaliti uljem. Poređati nekoliko kriški limuna po ribi, pa pokriti folijom.
  3. Peći na 200°C desetak minuta.
  4. Otvoriti foliju, pa svaku ribu zaliti sa kašikom, dve belog vina i preliti uljem u foliji.
  5. Peći još 15-20 minuta.
  6. Proveriti da li su dobile lepu rumenu boju.
  7. Napraviti preliv od navedenih sastojaka i sipati ga u unutrašnjost ribe i zaliti preko, sa obe strane.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Skuša u belom vinu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -