- Advertisement -
Sastojci za pohovanu ikru u marinadi:
- 1/2kg ikre (rečne ribe/losos pastrmka),
- za pohovanje brašno,
- 1 veza peršuna,
- 3 čena belog luka,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 3 kašike limunovog soka,
- 4 kriške limuna,
- ulje za prženje.
Pohovanu ikru u marinadi pripremamo na sledeći način:
- Ikru podeliti-iseći na manje komade, pobrašniti i pržiti na vrelom ulju, dok ne dobije zlatastu boju.
- Preliv/marinada: seckani beli luk pomešati sa seckanim peršunom, uljem i limunovim sokom.
- Na tanjir poređati pohovane šnicle ikre, u sredinu staviti marinadu.
- Dekorisati kriškama limuna.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Pohovana ikra u marinadi
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -