Posna riblja čorba na dalmatinski način

1375
- Advertisement -

Posna riblja čorba na dalmatinski način

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu riblju čorbu na dalamatinski način:

  • 1kg riblji ragu,
  • 600g fileta oslića bez kože,
  • 3,4 čena belog luka,
  • 2 glavice luka,
  • 1 šargarepa,
  • 1 veza peršuna,
  • 50ml maslinovog ulja,
  • so i biber.

Posna riblja čorba na dalmatinski način se priprema na sledeći način:

  1. Ragu stavljamo u gazu.
  2. Stavljamo u šerpu, prelivamo vodom.
  3. Dodajemo šargarepu i jednu glavicu luka.
  4. Ostavljamo da vri na tihoj vatri nekoliko sati. Nakon toga skidamo gazu, bujon procedimo, a ragu očistimo i odvajamo meso.
  5. Isečemo krupnije file oslića.
  6. Dinstamo drugu glavicu u 100ml vode i maslinovog ulja dok ne dobije zlatnu boju.
  7. Dodajemo iseckan beli luk i pola veze peršuna, sitno iseckanog.
  8. Dodajemo i file heka i bujon.
  9. Začinimo solju i biberom po ukusu i ostavljamo da vri na tihoj vatri oko 30 minuta.
  10. Na kraju u čorbu dodjaemo odvojeni ragu i preostali deo peršuna.
  11. Servuramo toplu, ukrašenu limunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna riblja čorba na dalmatinski način
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -