- Advertisement -
Sastojci za posnu riblju čorbu na dalamatinski način:
- 1kg riblji ragu,
- 600g fileta oslića bez kože,
- 3,4 čena belog luka,
- 2 glavice luka,
- 1 šargarepa,
- 1 veza peršuna,
- 50ml maslinovog ulja,
- so i biber.
Posna riblja čorba na dalmatinski način se priprema na sledeći način:
- Ragu stavljamo u gazu.
- Stavljamo u šerpu, prelivamo vodom.
- Dodajemo šargarepu i jednu glavicu luka.
- Ostavljamo da vri na tihoj vatri nekoliko sati. Nakon toga skidamo gazu, bujon procedimo, a ragu očistimo i odvajamo meso.
- Isečemo krupnije file oslića.
- Dinstamo drugu glavicu u 100ml vode i maslinovog ulja dok ne dobije zlatnu boju.
- Dodajemo iseckan beli luk i pola veze peršuna, sitno iseckanog.
- Dodajemo i file heka i bujon.
- Začinimo solju i biberom po ukusu i ostavljamo da vri na tihoj vatri oko 30 minuta.
- Na kraju u čorbu dodjaemo odvojeni ragu i preostali deo peršuna.
- Servuramo toplu, ukrašenu limunom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna riblja čorba na dalmatinski način
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -