Posne ćufte od starog hleba i leblebija

2414
- Advertisement -

Posne ćufte od starog hleba i leblebija

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne ćufte od starog hleba i leblebija:

  • 5 kriški hleba,
  • 2 oljuštena krompira,
  • peršun,
  • 1 kašika tucane paprike,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 200 g leblebija,
  • 1 kašika mešavine začina,
  • pola male kašike sode bikarbone,
  • 2 češnja belog luka,
  • ulje,
  • so,
  • mleveni crni biber.

Posne ćufte od starog hleba i leblebija se pripremaju na sledeći način:

  1. Hleb iskidamo na parčiće, stavimo u sud i prelijemo vodom.
  2. Omekšalom hlebu istisnemo višak tečnosti.
  3. U veći sud krupno izrendamo glavice crnog luka.
  4. Zatim u isti sud krupno izrendamo krompire.
  5. Dodamo sitno isečen peršun i isceđen hleb. Leblebije izmiksamo u blenderu.
  6. Izmiksane leblebije prosejemo kroz cediljku i dodamo u sud.
  7. Dodamo mešavinu začina, sodu bikarbonu, tucanu papriku, posolimo, pobiberimo.
  8. Sitno isečemo beli luk i dodamo u sud. Rukom umesimo smesu.
  9. Uzimamo od smese i formiramo ćufte.
  10. Pržimo ćufte u tiganju u većoj količini zagrejanog ulja.
  11. Ispržene ćufte stavimo na činiju obloženu papirom da upije višak masnoće, posle čega ih poslužimo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne ćufte od starog hleba i leblebija
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -