- Advertisement -
Sastojci za posne ćufte od starog hleba i leblebija:
- 5 kriški hleba,
- 2 oljuštena krompira,
- peršun,
- 1 kašika tucane paprike,
- 2 glavice crnog luka,
- 200 g leblebija,
- 1 kašika mešavine začina,
- pola male kašike sode bikarbone,
- 2 češnja belog luka,
- ulje,
- so,
- mleveni crni biber.
Posne ćufte od starog hleba i leblebija se pripremaju na sledeći način:
- Hleb iskidamo na parčiće, stavimo u sud i prelijemo vodom.
- Omekšalom hlebu istisnemo višak tečnosti.
- U veći sud krupno izrendamo glavice crnog luka.
- Zatim u isti sud krupno izrendamo krompire.
- Dodamo sitno isečen peršun i isceđen hleb. Leblebije izmiksamo u blenderu.
- Izmiksane leblebije prosejemo kroz cediljku i dodamo u sud.
- Dodamo mešavinu začina, sodu bikarbonu, tucanu papriku, posolimo, pobiberimo.
- Sitno isečemo beli luk i dodamo u sud. Rukom umesimo smesu.
- Uzimamo od smese i formiramo ćufte.
- Pržimo ćufte u tiganju u većoj količini zagrejanog ulja.
- Ispržene ćufte stavimo na činiju obloženu papirom da upije višak masnoće, posle čega ih poslužimo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne ćufte od starog hleba i leblebija
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -