Naslovna Sastojci Bosiljak

Sastojak: bosiljak

Posni prženi paradajz sa tofuom

Posni prženi paradajz sa tofuom

Sastojci za posni prženi paradajz sa tofuom: 4 srednja paradajza, 200 g tofu sira, 1 čen belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, svež bosiljak ili peršun po želji, so i biber po ukusu.
Posne zapečene tikvice sa paradajz sosom

Posne zapečene tikvice sa paradajz sosom

Sastojci za posne zapečene tikvice sa paradajz sosom: 3 srednje tikvice, 400 g pelata ili domaćeg paradajz sosa, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašičica suvog origana, 1/2 kašičice suvog bosiljka, so i biber po ukusu, maslinovo ulje, 2 kašike prezli (po izboru), svež peršun za dekoraciju.
Posna supa od paradajza i spanaća

Posna supa od paradajza i spanaća

Sastojci za posnu supu od paradajza i spanaća: 500 g svežeg paradajza (ili 400 g konzerviranog paradajza), 1 glavica crnog luka, sitno iseckana, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 100 g svežeg spanaća, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica suvog origana, 1 litar povrćnog bujona, 1 kašika paradajz pirea, so i biber po ukusu, svež bosiljak za dekoraciju (po želji).
Posni punjeni paradajz kuskusom i povrćem

Posni punjeni paradajz kuskusom i povrćem

Sastojci za posni punjeni paradajz kuskusom i povrćem: 6 velikih paradajza, 100 g kuskusa, 1 mala tikvica, sitno iseckana, 1 crvena paprika, sitno iseckana, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 kašike maslinovog ulja, 200 ml povrćnog bujona, so i biber po ukusu, svež bosiljak za dekoraciju.
Posne špagete sa avokadom

Posne špagete sa avokadom

Sastojci za posne špagete sa avokadom: 200 g posnih špageta, 1 zreo avokado, 1 čen belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, sok od pola limuna, so i biber po ukusu, svež bosiljak (po želji).
Posna lazanja sa pečurkama i belim lukom

Posna lazanja sa pečurkama i belim lukom

Sastojci za posnu lazanju sa pečurkama i belim lukom: 12 listova za lazanje, 500 g pečuraka (šampinjoni ili druge po izboru), 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 300 ml pasirane paradajz sosa, 200 ml biljnog mleka (sojino ili bademovo), 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašika brašna, 1 kašika suvog bosiljka, so, biber po ukusu.
Posni brusketi sa picom

Posni brusketi sa picom

Sastojci za posne bruskete sa picom: 1 vekna integralnog hleba ili bageta, isečenog na kriške ili trougliće, 2 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, sitno seckana, 200 g paradajz sosa, 1 kašičica suvog origana, 1 kašičica suvog bosiljka, 100 g biljnog sira (opciono), 1 šaka svežeg bosiljka, iseckanog, so i biber po ukusu.
Posna kuskus salata sa povrćem i limunom

Posna kuskus salata sa povrćem i limunom

Sastojci za posnu kuskus salatu sa povrćem i limunom: 1 šolja kuskusa, 1 šolja ključale vode, 1 krastavac, iseckan, 1 paradajz, iseckan, 1 crvena paprika, iseckana, sok od 1 limuna, 2 kašike maslinovog ulja, sveži bosiljak ili peršun po ukusu, so i biber po ukusu.
Posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem

Posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem

Sastojci za posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem: 300 g tunjevine iz konzerve, 12 listova lazanja (posne), 400 g paradajz sosa, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, 200 g spanaća, 100 g posnog sira (opciono), 3 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež bosiljak za serviranje.
Posna hladna salata od testenine sa povrćem

Posna hladna salata od testenine sa povrćem

Sastojci za posnu hladnu salatu od testenine sa povrćem: 200 g posne testenine (penne, fusilli, farfalle), 1 crvena paprika, iseckana na kockice, 5 čeri paradajza, 1 zelena paprika, iseckana na kockice, 1 krastavac, iseckan na kockice, 1 šargarepa, narendana, 100 g kukuruza (konzervirani ili smrznuti), 50 g crnih maslina, iseckanih, 2 kašike maslinovog ulja, sok od jednog limuna, so i biber po ukusu, sveži peršun ili bosiljak za dekoraciju.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -