Posna lazanja sa pečurkama i belim lukom

141
- Advertisement -

Posna lazanja sa pečurkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu lazanju sa pečurkama i belim lukom:

  • 12 listova za lazanje,
  • 500 g pečuraka (šampinjoni ili druge po izboru),
  • 1 glavica crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 300 ml pasirane paradajz sosa,
  • 200 ml biljnog mleka (sojino ili bademovo),
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašika brašna,
  • 1 kašika suvog bosiljka,
  • so, biber po ukusu.

Posna lazanja sa pečurkama i belim lukom se priprema na sledeći način:

  1. Sitno iseckajte crni luk i beli luk. U tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i propržite luk dok ne omekša. Dodajte naseckane pečurke i dinstajte dok ne puste vodu, a zatim dodajte paradajz sos. Kuvajte nekoliko minuta, začinite solju, biberom i bosiljkom.
  2. U malom loncu zagrejte preostalu kašiku maslinovog ulja i dodajte brašno, mešajući brzo dok se ne formira glatka smesa. Postepeno dodajte biljno mleko, neprestano mešajući kako biste izbegli grudvice. Kuvajte nekoliko minuta dok sos ne postane gust.
  3. Na dno tepsije stavite malo paradajz sosa sa pečurkama, pa složite listove lazanja. Premažite ih paradajz sosom i dodajte nekoliko kašika bešamel sosa. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa slojem paradajz sosa i bešamela na vrhu.
  4. Pecite lazanje u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta, dok ne porumene i dok listovi postanu mekani.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna lazanja sa pečurkama i belim lukom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -