- Advertisement -
Sastojci za posne bruskete sa picom:
- 1 vekna integralnog hleba ili bageta, isečenog na kriške ili trougliće,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 2 čena belog luka, sitno seckana,
- 200 g paradajz sosa,
- 1 kašičica suvog origana,
- 1 kašičica suvog bosiljka,
- 100 g biljnog sira (opciono),
- 1 šaka svežeg bosiljka, iseckanog,
- so i biber po ukusu.
Posni brusketi sa picom se pripremaju na sledeći način:
- Rernu zagrejte na 200°C. Kriške hleba poređajte na pleh i premažite ih maslinovim uljem. Pecite ih u rerni 5-7 minuta dok ne postanu hrskave.
- Na vruće kriške natrljajte sitno seckani beli luk za dodatni ukus.
- Na svaku brusketu nanesite kašiku paradajz sosa i pospite origanom, bosiljkom, solju i biberom.
- Ako koristite biljni sir, pospite ga po vrhu.
- Vratite brusketi u rernu i pecite još 5-7 minuta, dok se sve lepo ne zagreje i sir ne istopi (ako ga koristite).
- Izvadite brusketi iz rerne i pospite ih svežim bosiljkom. Servirajte odmah kao toplo predjelo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni brusketi sa picom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -