Posni brusketi sa picom

94
- Advertisement -

Posni brusketi sa picom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne bruskete sa picom:

  • 1 vekna integralnog hleba ili bageta, isečenog na kriške ili trougliće,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 2 čena belog luka, sitno seckana,
  • 200 g paradajz sosa,
  • 1 kašičica suvog origana,
  • 1 kašičica suvog bosiljka,
  • 100 g biljnog sira (opciono),
  • 1 šaka svežeg bosiljka, iseckanog,
  • so i biber po ukusu.

Posni brusketi sa picom se pripremaju na sledeći način:

  1. Rernu zagrejte na 200°C. Kriške hleba poređajte na pleh i premažite ih maslinovim uljem. Pecite ih u rerni 5-7 minuta dok ne postanu hrskave.
  2. Na vruće kriške natrljajte sitno seckani beli luk za dodatni ukus.
  3. Na svaku brusketu nanesite kašiku paradajz sosa i pospite origanom, bosiljkom, solju i biberom.
  4. Ako koristite biljni sir, pospite ga po vrhu.
  5. Vratite brusketi u rernu i pecite još 5-7 minuta, dok se sve lepo ne zagreje i sir ne istopi (ako ga koristite).
  6. Izvadite brusketi iz rerne i pospite ih svežim bosiljkom. Servirajte odmah kao toplo predjelo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni brusketi sa picom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -