- Advertisement -
Sastojci za posni punjeni paradajz kuskusom i povrćem:
- 6 velikih paradajza,
- 100 g kuskusa,
- 1 mala tikvica, sitno iseckana,
- 1 crvena paprika, sitno iseckana,
- 1 crni luk, sitno iseckan,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 200 ml povrćnog bujona,
- so i biber po ukusu,
- svež bosiljak za dekoraciju.
Posni punjeni paradajz kuskusom i povrćem se priprema na sledeći način:
- Odrežite vrh paradajza (kao poklopac) i pažljivo izdubite unutrašnjost kašikom. Sačuvajte unutrašnjost paradajza i sitno je iseckajte, a same paradajze ostavite sa strane.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk, papriku i tikvicu 5-7 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte beli luk i dinstajte još minut.
- Kus-kus stavite u posudu i prelijte ga toplim povrćnim bujonom. Pokrijte posudu i ostavite da odstoji 5-10 minuta dok kuskus ne upije svu tečnost. Zatim ga promešajte viljuškom da razdvojite zrna.
- Pomešajte kuvani kuskus sa dinstanim povrćem i iseckanom unutrašnjošću paradajza. Posolite i pobiberite po ukusu.
- Napunite izdubljene paradajze pripremljenom smesom i pokrijte ih odsečenim „poklopcima“. Paradajze poređajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta dok paradajz omekša.
- Poslužite toplo, ukrašeno svežim bosiljkom. Ovaj punjeni paradajz je lagan, ukusan i odličan kao predjelo ili lagani obrok.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni punjeni paradajz kuskusom i povrćem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -