Posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem

35
- Advertisement -

Posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem:

  • 300 g tunjevine iz konzerve,
  • 12 listova lazanja (posne),
  • 400 g paradajz sosa,
  • 1 crni luk, sitno iseckan,
  • 2 čena belog luka,
  • 200 g spanaća,
  • 100 g posnog sira (opciono),
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • svež bosiljak za serviranje.

Posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem se pripremaju na sledeći način:

  1. U tiganju na maslinovom ulju propržite crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte spanać i kratko prodinstajte dok ne uvene.
  2. Ubacite tunjevinu i paradajz sos, začinite solju i biberom. Kuvajte nekoliko minuta dok se ukusi ne sjedine.
  3. Lazanje skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, pa počnite slaganje. U nauljen pleh stavite prvi sloj lazanja, pa prelijte filom od tunjevine i spanaća. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  4. Preko poslednjeg sloja lazanja stavite posni sir ako koristite.
  5. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 minuta, dok lazanje ne postanu zlatno-smeđe.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -