- Advertisement -
Sastojci za posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem:
- 300 g tunjevine iz konzerve,
- 12 listova lazanja (posne),
- 400 g paradajz sosa,
- 1 crni luk, sitno iseckan,
- 2 čena belog luka,
- 200 g spanaća,
- 100 g posnog sira (opciono),
- 3 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- svež bosiljak za serviranje.
Posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem se pripremaju na sledeći način:
- U tiganju na maslinovom ulju propržite crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte spanać i kratko prodinstajte dok ne uvene.
- Ubacite tunjevinu i paradajz sos, začinite solju i biberom. Kuvajte nekoliko minuta dok se ukusi ne sjedine.
- Lazanje skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, pa počnite slaganje. U nauljen pleh stavite prvi sloj lazanja, pa prelijte filom od tunjevine i spanaća. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
- Preko poslednjeg sloja lazanja stavite posni sir ako koristite.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 minuta, dok lazanje ne postanu zlatno-smeđe.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -