Sastojci za posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem:
300 g tunjevine iz konzerve,
12 listova lazanja (posne),
400 g paradajz sosa,
1 crni luk, sitno iseckan,
2 čena belog luka,
200 g spanaća,
100 g posnog sira (opciono),
3 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
svež bosiljak za serviranje.
Posne lazanje sa tunjevinom i spanaćem se pripremaju na sledeći način:
U tiganju na maslinovom ulju propržite crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte spanać i kratko prodinstajte dok ne uvene.
Ubacite tunjevinu i paradajz sos, začinite solju i biberom. Kuvajte nekoliko minuta dok se ukusi ne sjedine.
Lazanje skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, pa počnite slaganje. U nauljen pleh stavite prvi sloj lazanja, pa prelijte filom od tunjevine i spanaća. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Preko poslednjeg sloja lazanja stavite posni sir ako koristite.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 minuta, dok lazanje ne postanu zlatno-smeđe.
Sastojci za posni čips od cvekle i repe:1 cvekla i 1 bela repa,1/2 kašike ulja od koštica grožđa,morska so,začini i začinsko bilje po vašem izboru.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više