Naslovna Sastojci Cimet

Sastojak: cimet

napitak-od-jabuke-i-cimeta

Napitak od jabuke i cimeta

Sastojci za napitak od jabuke i cimeta: 2 veće jabuke, 2 štapića cimeta, voda.
posni cokoladni kolac na vodi

Posni čokoladni kolač na vodi

Sastojci za posni čokoladni kolač na vodi: 2 čaše brašna, 3 kašike džema (po izboru), prašak za pecivo, 1,5 čaša šećera, 2 čaše vode, kašičica cimeta. Za glazuru može menaž čokolada, a ja sam pravila glazuru tako što sam skuvala 2 kašike kakaoa, vanilin šećer i malo vode.
bezglutenski kolac sa makom i bananom

Rustik posni bezglutenski kolač s makom i bananom

Sastojci za rustik posni bezglutenski kolač s makom i bananom: 2 čaše (2,5dl) finog kukuruznog brašna, 1 čaša heljdinog brašna, 1 čaša žutog šećera, 1 čaša mlevenog maka, 1 kesica vanilin šećera, 1 kesica praška za pecivo, ½ čaše ulja, 3 čaše kisele vode, 1 banana, 1 kašičica mlevenog đumbira, 1 kašičica mlevenog cimeta.
torta-od-sargarepe-i-pomorandze

Posna torta od šargarepe i pomorandže

Sastojci za posnu tortu od šargarepe i pomorandže: 2 šoljice brašna, 1,5 šoljica narendane šargarepe, 2 kašičice cimeta, 1 pomorandža, 7 kašičica šećera, pola šoljice ulja, prašak za pecivo, šaka oraha (ili bilo kog orašastog voća).
posna pita sa jabukama

Posna pita sa jabukama i medom

Sastojci za posnu pitu sa jabukama: pakovanje kora za pitu, 1 kg jabuka, med, kisela voda, sećer, vanilin šećer, malo brašna ili čistog pčelinjeg voska, cimet, orasi, suvo groždje po želji.
jabuke u prezlama recept

Jabuke u prezli

Sastojci za jabuke u prezli: 5 kiselih jabuka, 2 kašike soka od limuna, šolja prezli, šolja šećera, kašičica cimeta, 125 g margarina, iseckanog.
posna strudla sa makom

Posna štrudla sa makom ili orasima

Sastojci za posnu štrudlu sa makom ili orasima: Za testo: 400 g brašna, 80 g margarina, 60 g šećera, 2,5 dl mlake pouljene vode, kora od limuna, 20 g kvasca, so. Fil za štrudlu sa makom: 300 g maka, 2 dl mlake pouljene vode, 100 g suvog grožđa, 100 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, kašičica cimeta, rum po želji, kora od limuna. Fil za štrudlu sa orasima: 500 g oraha, 100 g šećera, 2 dl mlake pouljene vode, 80 g suvog grožđa, cimet, rum, šećer u prahu za posipanje.
posno medeno srce

Posno medeno srce

Sastojci za posno medeno srce: 1+1/2 čaša vode (čaša od jogurta), 1 čaša šećera, 2 i po čaše brašna, 8 kašika džema (bilo koji, ja sam od šipuraka), 2 kašike meda, 2 kašike ulja, 1 kašičica cimeta, 1 kačišica sode bikarbone, 1 prašak za pecivo, 1 kašičica mlevenog karanfilića, 100 g posne čokolade za kuvanje, manja kocka biljnog margarina.
zito-torta

Posna žito torta na vodi

Sastojci za posnu žito tortu: 1/2 kg pšenice, 300 g šećera, 5 g cimeta, polovina sitno narendanog muskantnog oraha, 300 g mlevenih oraha.
katajef

Katajef

Sastojci za katajef: Za testo: 150 g brašna, 1 kašičica suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 300 ml tople vode. Za fil: 100 g pečenih mlevenih oraha, 40 g šećera, cimet, limunova i pomorandžina kora. Za preliv: 400 g šećera, 200 ml vode, 1 kašičica limunovog soka.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -