Posna čorba sa leblebijama

793
- Advertisement -

Posna čorba sa leblebijama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu čorbu sa leblebijama:

  • 1 konzerva leblebija ili 250g kuvanih leblebija,
  • 1 kocka za supu od povrća,
  • 1 crni luk,
  • 1 veća šargarepa,
  • 1 tomatelo,
  • 3 čena belog luka,
  • 100g svežeg spanaća,
  • 1 kašičica kumina,
  • 1/2 kašičice cimeta,
  • 1 kašičica karija,
  • 1 kašika ljute aleve paprike,
  • so,
  • biber.

Posna čorba sa leblebijama se priprema na sledeći način:

  1. Luk iseckajte na sitno, a šargarepu na kolutove.
  2. Na ulju u šerpi propržite šargarepu i luk, dok luk ne postane staklast.
  3. Dodajte na minut sitno iseckan beli luk.
  4. Nalijte supom iz kocke, sipajte leblebije, tomatelo, kumin, cimet, kari, alevu.
  5. Začinite solju i biberom.
  6. Kuvajte 20ak minuta.
  7. Pred kraj, dodajte spanać i kuvajte još 3 minuta.
  8. Proverite ukus, dodajte još soli po potrebi.
  9. Ukoliko volite kiselije, možete iscediti pola limuna u čorbu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna čorba sa leblebijama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -