- Advertisement -
Sastojci za manastirsku pitu sa suvim grožđem:
- 500g brašna,
- 100g šećera,
- 500ml mlake vode,
- pola šoljice suvog grožđa,
- 6 kašika džema od kajsija,
- sok i rendana korica jedne pomorandže,
- pola kašičice praška za pecivo,
- 1 kašičica sode bikarbome,
- rendana korica limuna,
- pola kašičice cimeta.
Manastirska pita sa suvim grožđem se priprema na sledeći način:
- Rernu odmah uključite da se zagreva na 180 stepeni.
- U dublju posudu stavite brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, pa sve dobro promešajte da se sjedini.
- Zatim redom dodajte suvo grožđe, rendanu koricu limuna i pomorandže, cimet sok od pomorandže i vodu, pa sve dobro izmešajte varjačom.
- Okrugli kalup prečnika 28 cm obložite pek papirom, sipajte smesu za pitu i poravnajte je kašikom.
- Pecite oko 30 minuta.
- Kada je pečena izvadite ih kapula i ostavite da se prohladi, presecite je po dužini na dve kore, pa donju premažite džemom.
- Potom preklopite gornjom korom, a pre služenja kolač po želji pospite šećerom u prahu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Manastirska pita sa suvim grožđem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -