Manastirska pita sa suvim grožđem

1105
- Advertisement -

Manastirska pita sa suvim grožđem

Advertisements

Sastojci za manastirsku pitu sa suvim grožđem:

  • 500g brašna,
  • 100g šećera,
  • 500ml mlake vode,
  • pola šoljice suvog grožđa,
  • 6 kašika džema od kajsija,
  • sok i rendana korica jedne pomorandže,
  • pola kašičice praška za pecivo,
  • 1 kašičica sode bikarbome,
  • rendana korica limuna,
  • pola kašičice cimeta.

Manastirska pita sa suvim grožđem se priprema na sledeći način:

  1. Rernu odmah uključite da se zagreva na 180 stepeni.
  2. U dublju posudu stavite brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, pa sve dobro promešajte da se sjedini.
  3. Zatim redom dodajte suvo grožđe, rendanu koricu limuna i pomorandže, cimet sok od pomorandže i vodu, pa sve dobro izmešajte varjačom.
  4. Okrugli kalup prečnika 28 cm obložite pek papirom, sipajte smesu za pitu i poravnajte je kašikom.
  5. Pecite oko 30 minuta.
  6. Kada je pečena izvadite ih kapula i ostavite da se prohladi, presecite je po dužini na dve kore, pa donju premažite džemom.
  7. Potom preklopite gornjom korom, a pre služenja kolač po želji pospite šećerom u prahu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Manastirska pita sa suvim grožđem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)
- Advertisement -