Posna čorba od cvekle

170
- Advertisement -

Posna čorba od cvekle

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu čorbu od cvekle:

  • 2 velike cvekle,
  • 2 velika krompira,
  • 1 crveni luk,
  • 2 češnja belog luka,
  • 4 šolje vode,
  • sok od 1 limuna,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za posluživanje.

Posna čorba od cvekle se priprema na sledeći način:

  1. U velikom loncu zagrejte malo vode na srednje jakoj vatri. Dodajte crveni i beli luk te dinstajte dok ne omekšaju.
  2. Dodajte narezane cvekle i krompire u lonac, zajedno sa vodom. Pustite da proključa.
  3. Smanjite vatru i kuvajte poklopljeno dok povrće ne omekša, oko 20-25 minuta.
  4. Kada je povrće kuvano, koristite štapni mikser ili blender da izmiksate čorbu dok ne postane glatka.
  5. Dodajte sok od limuna i začinite solju i biberom po ukusu.
  6. Poslužite posnu čorbu od cvekle toplo, posutu svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna čorba od cvekle
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -