- Advertisement -
Sastojci za posnu čorbu od cvekle:
- 2 velike cvekle,
- 2 velika krompira,
- 1 crveni luk,
- 2 češnja belog luka,
- 4 šolje vode,
- sok od 1 limuna,
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za posluživanje.
Posna čorba od cvekle se priprema na sledeći način:
- U velikom loncu zagrejte malo vode na srednje jakoj vatri. Dodajte crveni i beli luk te dinstajte dok ne omekšaju.
- Dodajte narezane cvekle i krompire u lonac, zajedno sa vodom. Pustite da proključa.
- Smanjite vatru i kuvajte poklopljeno dok povrće ne omekša, oko 20-25 minuta.
- Kada je povrće kuvano, koristite štapni mikser ili blender da izmiksate čorbu dok ne postane glatka.
- Dodajte sok od limuna i začinite solju i biberom po ukusu.
- Poslužite posnu čorbu od cvekle toplo, posutu svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna čorba od cvekle
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -