Posna pašteta od cvekle i susama

507
- Advertisement -

Posna pašteta od cvekle i susama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu paštetu od cvekle i susama:

  • 2 veće cvekle,
  • 1 šolja susama,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • sok od pola limuna,
  • 2 čena belog luka,
  • so i biber po ukusu,
  • mlevena crvena paprika (opciono, za dekoraciju),
  • kriške hleba ili tostiran hleb za posluživanje.

Posna pašteta od cvekle i susama se priprema na sledeći način:

  1. U blenderu ili procesoru za hranu, kombinujte kuvanu cveklu, susam, maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk, so i biber.
  2. Blendajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu paštetu.
  3. Prebacite paštetu u posudu za posluživanje i ukrasite je mlevenom crvenom paprikom, ako želite.
  4. Poslužite posnu paštetu od cvekle i susama na kriškama hleba ili tostiranom hlebu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pašteta od cvekle i susama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -