- Advertisement -
Sastojci za posnu paštetu od cvekle i susama:
- 2 veće cvekle,
- 1 šolja susama,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- sok od pola limuna,
- 2 čena belog luka,
- so i biber po ukusu,
- mlevena crvena paprika (opciono, za dekoraciju),
- kriške hleba ili tostiran hleb za posluživanje.
Posna pašteta od cvekle i susama se priprema na sledeći način:
- U blenderu ili procesoru za hranu, kombinujte kuvanu cveklu, susam, maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk, so i biber.
- Blendajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu paštetu.
- Prebacite paštetu u posudu za posluživanje i ukrasite je mlevenom crvenom paprikom, ako želite.
- Poslužite posnu paštetu od cvekle i susama na kriškama hleba ili tostiranom hlebu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna pašteta od cvekle i susama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -