- Advertisement -
Sastojci za posnu supu od cvekle:
- 2 srednje velike cvekle,
- 2 šargarepe,
- 1 crni luk,
- 2 krompira,
- 3 čena belog luka,
- 1 šolja naseckanog kelja,
- 1 šolja paradajz pirea (ili iseckanih paradajza),
- 8 šolja povrćnog bujona,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za garnituru (opciono).
Posna supa od cvekle se priprema na sledeći način:
- U velikoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk, pa dinstajte dok ne omekšaju.
- Dodajte iseckane cvekle, šargarepe, krompire i kelj u šerpu. Nastavite dinstanje povrća još nekoliko minuta, povremeno mešajući.
- Sipajte povrćni bujon u šerpu. Dodajte paradajz pire, so i biber po ukusu. Pustite supu da proključa.
- Smanjite temperaturu i pustite da supa krčka dok povrće ne omekša, što obično traje oko 20-30 minuta.
- Kada je povrće skuvano, proverite ukus i po potrebi dodajte više soli i bibera.
- Poslužite posnu supu od cvekle toplu, po želji garniranu iseckanim svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posna supa od cvekle
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -