Posna supa od cvekle

227
- Advertisement -

Posna supa od cvekle

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu supu od cvekle:

  • 2 srednje velike cvekle,
  • 2 šargarepe,
  • 1 crni luk,
  • 2 krompira,
  • 3 čena belog luka,
  • 1 šolja naseckanog kelja,
  • 1 šolja paradajz pirea (ili iseckanih paradajza),
  • 8 šolja povrćnog bujona,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za garnituru (opciono).

Posna supa od cvekle se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk, pa dinstajte dok ne omekšaju.
  2. Dodajte iseckane cvekle, šargarepe, krompire i kelj u šerpu. Nastavite dinstanje povrća još nekoliko minuta, povremeno mešajući.
  3. Sipajte povrćni bujon u šerpu. Dodajte paradajz pire, so i biber po ukusu. Pustite supu da proključa.
  4. Smanjite temperaturu i pustite da supa krčka dok povrće ne omekša, što obično traje oko 20-30 minuta.
  5. Kada je povrće skuvano, proverite ukus i po potrebi dodajte više soli i bibera.
  6. Poslužite posnu supu od cvekle toplu, po želji garniranu iseckanim svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna supa od cvekle
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -