- Advertisement -
Sastojci za posni humus od cvekle:
- 1 šolja skuvane ili pečene cvekle, iseckane na kockice,
- 1 konzerva leblebija (400g), isprana i oceđena,
- 2-3 kašike tahinija,
- 2 čena belog luka,
- sok od 1 limuna,
- 1/4 šolje maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- 1/2 kašičice kima (opciono),
- malo vode (ako je potrebno za postizanje željene konzistencije).
Posni humus od cvekle se priprema na sledeći način:
- U blender ili multipraktik stavite cveklu, leblebije, tahini, beli luk, sok od limuna, kim (ako koristite), so i biber.
- Blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Po potrebi, dodajte malo vode kako bi humus bio kremastiji.
- Dodajte maslinovo ulje i još jednom kratko blendajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Poslužite uz svež hleb, tortilje ili kao dip za povrće.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni humus od cvekle
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -