Posni humus od cvekle

112
- Advertisement -

Posni humus od cvekle

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni humus od cvekle:

  • 1 šolja skuvane ili pečene cvekle, iseckane na kockice,
  • 1 konzerva leblebija (400g), isprana i oceđena,
  • 2-3 kašike tahinija,
  • 2 čena belog luka,
  • sok od 1 limuna,
  • 1/4 šolje maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • 1/2 kašičice kima (opciono),
  • malo vode (ako je potrebno za postizanje željene konzistencije).

Posni humus od cvekle se priprema na sledeći način:

  1. U blender ili multipraktik stavite cveklu, leblebije, tahini, beli luk, sok od limuna, kim (ako koristite), so i biber.
  2. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Po potrebi, dodajte malo vode kako bi humus bio kremastiji.
  3. Dodajte maslinovo ulje i još jednom kratko blendajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  4. Poslužite uz svež hleb, tortilje ili kao dip za povrće.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni humus od cvekle
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -