Sastojak: indijski orah
Posna pasta sa prelivom od limuna
Sastojci za posnu pastu sa prelivom od limuna:350g testenine,prstohvat soli,¼ šolje sirovog indijskog oraha (prethodno potpoljenog u vreloj vodi 30 minuta),1 kašika rendane kore limuna,3 kašike soka od limuna,1 kašičica mlevenog belog luka,½ kašičice bele miso paste,2 kašičice nutritivnog kvasca,½ kašičice soli,2 kašike maslinovog ulja,1 šolja vode,¼ šolje posnog kačkavalja.
Rolovani riblji fileti sa sosom od rena
Sastojci za rolovane riblje filete sa sosom od rena:2 fileta morske ribe,2 mandarine,1 limun,morska so,ulje.Za prilog:1 manja muskatna bundeva,1 glavica ljubičastog luka,nekoliko čenova belog luka,majčina dušica,mešavina suvih začina,mleveni biber,maslinovo ulje.Za sos:3 kašike rendanog korena rena,nekoliko čenova belog luka,malo brašna,vode po potrebi,indijski orah,so.
Posni kremasti potaž od špargli
Sastojci za posni kremasti potaž od špargli:1 veliki crni luk, sitno iseckan,2 šolje celera u štapu, sitno seckana,2-3 kašike maslinovog ulja,3 čena belog luka, izgnječena,1 šolja mladog krompira, oguljenog i sitno iseckanog,6 šolja vode ili bujona od povrća,¼ kašičice bibera,¾ kašičice soli,4 šolje špargli, sitno seckanih,½ šolje svežeg bosiljka, sitno seckanog,½ šolje svežeg peršunovog lišća, sitno seckanog,⅓ šolje indijskog oraha.
Posna sirova torta
Sastojci za posnu sirovu tortu:Za koru:200g pečenih oraha ili badema, lešnika,100g svežih urmi prethodno na 15 minuta potopljenih u vodi,prstohvat soli.Za fil:300g indijskih oraha (potopljeni u vodi, na par sati),2-3 kašike meda,50ml otopljenog kokosovog ulja,sok od pola limuna,100ml ceđene pomorandže,izrendana kora jedne pomorandže,250g miks šumskog voća.
Posni mini cheesecake sa borovnicama
Sastojci za posni mini cheesecake sa borovnicama:Za krem:2/3 šolje sirovog indijskog oraha,4 kašike limunovog soka,4 kašike meda ili slada,kašika kokosovog brašna.Voćni fil:šolja zamrznutih borovnica,2 kašike semenki chia.
Posne godži bombice
Sastojci za posne godži bombice:1 šolja sirovog indijskog oraha,1 šolja sirovog badema,1/4 šolje rogača u prahu,2 kašike ječmenog slada,1-2 kašike vode,1/3 šolje godži bobica,1/3 šolje sirovog suncokreta ili semena bundeve (krupno mlevenog).
Posni čizkejk sa bundevom
Sastojci za posni čizkejk sa bundevom:
Za koru:
120g grubo mlevenih oraha,
50g mlevenog maka,
1 kašika kakao praha,
100g meda,
2 kašike kokosovog ulja,
50g posne čokolade.
Posna sirova torta sa šargarepom
Sastojci za posnu sirovu tortu sa šargarepom:
100g urmi bez koštica (potopiti u vrelu vodu dok ne omekšaju, otprilike 20 minuta),
300g suvih kajsija (potopiti u vrelu vodu dok ne omekšaju),
500g oljuštene i narendane šargarepe,
120 – 150g kokosovog brašna (ili mlevena heljda, orasi…),
1 kašičica burbon vanile,
1/2 kašičice cimeta,
1 kašika mlevene ljuske psilijuma (može i bez),
100 ml rastopljenog kokosovog ulja,
5 – 10 kašika meda (najbolje po ukusu zasladiti).
Posne njoke u kremastom sosu od spanaća
Sastojci za posne njoke u kremastom sosu od spanaća: 400g krompira, 100g brašna + još po potrebi, 1/4 kašičice muskantnog oraha, kašičica soli. Za sos: 1 crni luk, 2 čena belog luka, 250g očišćenog svežeg spanaća, 2 kašike brašna, 1 šoljica belog vina, 2 šoljice vode, 50g sirovog indijskog oraha, 1 kašika soja sosa, so, biber.
5 recepata za posne pizze koje morate probati
Pogledajte recepte za pet posnih pizza koje morate probati. Izabrali smo najbolje posne pizze za vas.