1/2 šolje orašastih plodova po želji (npr. indijski orasi, orasi, lešnici),
2 kašike svežeg đumbira,
1/4 kašičice cimeta,
prstohvat soli.
Posne energetske pločice sa đumbirom se pripremaju na sledeći način:
Stavite suvo voće (urme, brusnice, šljive, kajsije) u blender. Blendajte dok se svi sastojci ne usitne u grubu smesu.
Dodajte bademe i orašaste plodove u smesu i blendajte još nekoliko puta kako bi se svi sastojci dobro sjedinili, ali da ostanu komadići orašastih plodova.
Dodajte sveži naribani đumbir, cimet i prstohvat soli u smesu. Nastavite mešati dok se svi sastojci dobro ne sjedine i dobijete gustinu koja se može oblikovati.
Smesu istresite na posudu obloženu papirom za pečenje ili u pleh obložen papirom za pečenje. Ravnomerno rasporedite smesu i pritisnite je kako biste dobili kompaktnu ploču.
Stavite ploču u frižider i ostavite da se stegne najmanje sat vremena.
Nakon što se ploča stegne, izvadite je iz frižidera i izrežite na željene komade.
Poslužite i uživajte u ovim ukusnim i hranljivim posnim energetskim pločicama sa đumbirom i suvim voćem!
Sastojci za posne šnicle sa sosom:50g senfa,300g šnicli od soje,100g brašna,50g susama,začin C,list lorbera,biber u zrnu,kašičica origana,ruzmarin,ulje,100g posnog majoneza,3 kisela krastavčića.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više