Rolovani riblji fileti sa sosom od rena

379
- Advertisement -

Rolovani riblji fileti sa sosom od rena

Advertisements

Sastojci za rolovane riblje filete sa sosom od rena:

  • 2 fileta morske ribe,
  • 2 mandarine,
  • 1 limun,
  • morska so,
  • ulje.

Za prilog:

  • 1 manja muskatna bundeva,
  • 1 glavica ljubičastog luka,
  • nekoliko čenova belog luka,
  • majčina dušica,
  • mešavina suvih začina,
  • mleveni biber,
  • maslinovo ulje.

Za sos:

  • 3 kašike rendanog korena rena,
  • nekoliko čenova belog luka,
  • malo brašna,
  • vode po potrebi,
  • indijski orah,
  • so.

Rolovani riblji fileti sa sosom od rena se pripremaju na sledeći način:

  1. Filete ribe iseći na krupnije komade dužine 6-7 cm i začiniti ih po ukusu.
  2. U svaki komad ribe umotati krišku mandarine, te rolnice nanizati na štapiće za ražnjiće.
  3. Ražnjiće prebaciti u nauljenu vatrostalnu činiju, prekriti ih kolutovima limuna i peći u zagrejanoj rernina 200°C oko 30 minuta.
  4. Za pripremu priloga, ljubičasti i beli luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja.
  5. Bundevu takođe očistiti i iseći na kockice pa ubaciti u šerpu s lukom.
  6. Kratko je propržiti pa nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok pulpa ne omekša.
  7. Dodati majčinu dušicu i soli po ukusu.
  8. Za pripremu sosa na malo ulja propržiti sitno seckani beli luk, pa dodati ren i posuti brašnom, te promešati.
  9. Sipati pomalo vode neprekidno mešajući dok se ne dobije željena gustina sosa.
  10. Pred kraj kuvanja dodati malo soli i krupno seckani indijski orah.
  11. Pečenu ribu poslužiti uz cušpajz od bundeve i pripremljeni sos.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Rolovani riblji fileti sa sosom od rena
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
- Advertisement -