- Advertisement -
Sastojci za rolovane riblje filete sa sosom od rena:
- 2 fileta morske ribe,
- 2 mandarine,
- 1 limun,
- morska so,
- ulje.
Za prilog:
- 1 manja muskatna bundeva,
- 1 glavica ljubičastog luka,
- nekoliko čenova belog luka,
- majčina dušica,
- mešavina suvih začina,
- mleveni biber,
- maslinovo ulje.
Za sos:
- 3 kašike rendanog korena rena,
- nekoliko čenova belog luka,
- malo brašna,
- vode po potrebi,
- indijski orah,
- so.
Rolovani riblji fileti sa sosom od rena se pripremaju na sledeći način:
- Filete ribe iseći na krupnije komade dužine 6-7 cm i začiniti ih po ukusu.
- U svaki komad ribe umotati krišku mandarine, te rolnice nanizati na štapiće za ražnjiće.
- Ražnjiće prebaciti u nauljenu vatrostalnu činiju, prekriti ih kolutovima limuna i peći u zagrejanoj rernina 200°C oko 30 minuta.
- Za pripremu priloga, ljubičasti i beli luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja.
- Bundevu takođe očistiti i iseći na kockice pa ubaciti u šerpu s lukom.
- Kratko je propržiti pa nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok pulpa ne omekša.
- Dodati majčinu dušicu i soli po ukusu.
- Za pripremu sosa na malo ulja propržiti sitno seckani beli luk, pa dodati ren i posuti brašnom, te promešati.
- Sipati pomalo vode neprekidno mešajući dok se ne dobije željena gustina sosa.
- Pred kraj kuvanja dodati malo soli i krupno seckani indijski orah.
- Pečenu ribu poslužiti uz cušpajz od bundeve i pripremljeni sos.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Rolovani riblji fileti sa sosom od rena
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -