- Advertisement -
Sastojci za posni kremasti potaž od špargli:
- 1 veliki crni luk, sitno iseckan,
- 2 šolje celera u štapu, sitno seckana,
- 2-3 kašike maslinovog ulja,
- 3 čena belog luka, izgnječena,
- 1 šolja mladog krompira, oguljenog i sitno iseckanog,
- 6 šolja vode ili bujona od povrća,
- ¼ kašičice bibera,
- ¾ kašičice soli,
- 4 šolje špargli, sitno seckanih,
- ½ šolje svežeg bosiljka, sitno seckanog,
- ½ šolje svežeg peršunovog lišća, sitno seckanog,
- ⅓ šolje indijskog oraha.
Posni kremasti potaž od špargli se priprema na sledeći način:
- U šerpi, u koju ste prethodno sipali maslinovo ulje, prodinstajte celer i crni luk na jakoj temperaturi, oko 2 minuta, neprestano mešajući.
- Smanjite temperaturu i dinstajte još oko 6 minuta, a zatim dodajte beli luk i dinstajte dok beli luk ne postane providan.
- Nakon toga, dodajte vodu ili bujon od povrća, so, biber, krompir i indijski orah, te ostavite supu da prokuva.
- Nakon što supa prokuva, poklopite šerpu i ostavite da se kuva još oko 15-20 minuta, dok krompir ne omekša.
- Dodajte špargle, pojačajte temperaturu i ostavite supu da još jednom prokuva, te sve zajedno kuvajte još 2-3 minuta.
- Nemojte prekuvati supu, jer u tom slučaju potaž neće biti jarkozelene boje.
- Sklonite supu sa ringle i ostavite sa strane da se ohladi.
- Kada se ohladi, dobijenu supu sipajte u blender, dodajte bosiljak i peršunovo lišće, pa blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture.
- Dobijenu smesu vratite u šerpu i zagrejte je.
- Ne dozvolite da smesa prokuva kako potaž ne bi izgubio jarkozelenu boju.
- Dobijeni potaž poslužite i uživajte.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni kremasti potaž od špargli
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -