Posni kremasti potaž od špargli

424
- Advertisement -

Posni kremasti potaž od špargli

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni kremasti potaž od špargli:

  • 1 veliki crni luk, sitno iseckan,
  • 2 šolje celera u štapu, sitno seckana,
  • 2-3 kašike maslinovog ulja,
  • 3 čena belog luka, izgnječena,
  • 1 šolja mladog krompira, oguljenog i sitno iseckanog,
  • 6 šolja vode ili bujona od povrća,
  • ¼ kašičice bibera,
  • ¾ kašičice soli,
  • 4 šolje špargli, sitno seckanih,
  • ½ šolje svežeg bosiljka, sitno seckanog,
  • ½ šolje svežeg peršunovog lišća, sitno seckanog,
  • ⅓ šolje indijskog oraha.

Posni kremasti potaž od špargli se priprema na sledeći način:

  1. U šerpi, u koju ste prethodno sipali maslinovo ulje, prodinstajte celer i crni luk na jakoj temperaturi, oko 2 minuta, neprestano mešajući.
  2. Smanjite temperaturu i dinstajte još oko 6 minuta, a zatim dodajte beli luk i dinstajte dok beli luk ne postane providan.
  3. Nakon toga, dodajte vodu ili bujon od povrća, so, biber, krompir i indijski orah, te ostavite supu da prokuva.
  4. Nakon što supa prokuva, poklopite šerpu i ostavite da se kuva još oko 15-20 minuta, dok krompir ne omekša.
  5. Dodajte špargle, pojačajte temperaturu i ostavite supu da još jednom prokuva, te sve zajedno kuvajte još 2-3 minuta.
  6. Nemojte prekuvati supu, jer u tom slučaju potaž neće biti jarkozelene boje.
  7. Sklonite supu sa ringle i ostavite sa strane da se ohladi.
  8. Kada se ohladi, dobijenu supu sipajte u blender, dodajte bosiljak i peršunovo lišće, pa blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture.
  9. Dobijenu smesu vratite u šerpu i zagrejte je.
  10. Ne dozvolite da smesa prokuva kako potaž ne bi izgubio jarkozelenu boju.
  11. Dobijeni potaž poslužite i uživajte.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kremasti potaž od špargli
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -