POSNA JELA SA SASTOJKOM: kapar
Tunjevina sa celerom
Sastojci za tunjevinu sa celerom:
4 stabljike celera,
konzerva tunjevine u ulju (oko 300 g),
2 kašike kapara,
2 čena belog luka,
2 kašike posnog majoneza,
hladno ceđeno maslinovo ulje,
so,
biber.
5 recepata za posne pizze koje morate probati
Pogledajte recepte za pet posnih pizza koje morate probati. Izabrali smo najbolje posne pizze za vas.
Posni namaz od avokada
Sastojci za posni namaz od avokada:
avokado,
kiseli krastavci,
himalajska so (može i obična),
kim,
kapar,
može bilo koj začin po vasem ukusu (ja sam dodala mleveni lan i integralni susam)
Bakalar u soku od limuna
Sastojci za bakalar u soku od limuna:
2 bakalara (ili fileti),
so,
biber,
maslinovo ulje,
1/2 limuna, sitno naseckanog,
1-2 kašike ulja,
1 vlašac, mleven,
sok od 1/2 limuna,,
1/4 šolje belog vina,
1/4 kašičice origana,
1 kašika kapra.
Losos u sosu od pomorandže
Sastojci za lososa u sosu od pomorandže:
1 kg fileta lososa,
50 ml maslinovog ulja,
3 kašike limunovog soka,
so, biber.
Za sos:
300 ml pomorandžinog soka,
80 g luka,
30 g ulja,
250 ml biljne pavlake (npr. Gran Cucina),
20 g kapra,
1 kašičica gustina,
1 kašičica narezane pomorandžine kore,
1/2 kašičice belog bibera,
1 kašika mešavine suvih začina.
10 posnih salata koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...
Posni mediteranski pirinač
Sastojci za posni mediteranski pirinač:
1 čaša (150 ml) pirinča,
1 glavica luka,
1 čen belog luka,
1 manji paradajz,
1 konzerva tunjevine,
15 komada kapara,
50 g sojinog sira,
malo graška,
nekoliko maslina,
malo vlašca,
ruzmarina,
soli,
vegete,
maslinovo ulje.
Zapečene sardele
Sastojci za zapečene sardele:
1,2 kg svežih sardela,
2 kašike kapra,
1 veza peršuna,
2 čena belog luka,
1 limun,
2 crvene paprike,
2 grančice majčine dušice,
500 g krompira,
ulje,
so,
biber.
Bela riba u belom sosu
Potrebno je:
2 kg krupnije bele morske ribe,
1/2 kg crnog luka,
šaka peršuna,
sok od tri limuna,
maslinovo ulje,
mleveni biber,
malo ruzmarina,
lorber,
kapar,
so,
začini.
Priprema:
Sitno iseckati crni luk, propržiti ga na vrelom...
Lignje punjene pipcima
Sastojci za lignje punjene pipcima:
1,5 kg lignji,
glavica belog luka,
kapar,
so,
ulje,
peršunov list,
prezle,
brašno.