Oslić u kremastom sosu se priprema na sledeći način:
Ribi odstranimo kosti i kožicu.
Dobijene filete posolimo, pobiberimo, uvaljamo u brašno i pržimo u tiganju na zagrejanom maslinovom ulju.
Kada se isprže sa obe strane, filete stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću.
U blender stavimo češnjeve belog luka, oljuštene bademe, krupnu so, biljni kačkavalj, dvopek izlomljen na parčiće, maslinovo ulje i izmiksamo sastojke.
Izmiksanu smesu pržimo u tiganju u kojem su se pržili fileti.
Dodamo belo vino, vratimo filete u tiganj, sipamo vodu, dodamo šećer, bosiljak, poklopimo tiganj i ostavimo filete da se dinstaju na tihoj vatri 15-20 minuta.
Zatim dodamo sok od pola limuna, zrna kapara i sitno isečen peršun.
Serviramo na činiju uz prethodno obareni krompir i crne masline.
Sastojci za posni rolat sa blitvom:1 list velike oblande,200g blitve,1 glavica crnog luka,4 čena belog luka,1 srednji krompir,2 kašike gustina,2dl sojinog mleka.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više