Oslić u kremastom sosu se priprema na sledeći način:
Ribi odstranimo kosti i kožicu.
Dobijene filete posolimo, pobiberimo, uvaljamo u brašno i pržimo u tiganju na zagrejanom maslinovom ulju.
Kada se isprže sa obe strane, filete stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću.
U blender stavimo češnjeve belog luka, oljuštene bademe, krupnu so, biljni kačkavalj, dvopek izlomljen na parčiće, maslinovo ulje i izmiksamo sastojke.
Izmiksanu smesu pržimo u tiganju u kojem su se pržili fileti.
Dodamo belo vino, vratimo filete u tiganj, sipamo vodu, dodamo šećer, bosiljak, poklopimo tiganj i ostavimo filete da se dinstaju na tihoj vatri 15-20 minuta.
Zatim dodamo sok od pola limuna, zrna kapara i sitno isečen peršun.
Serviramo na činiju uz prethodno obareni krompir i crne masline.
Za posne kiflice sa bademom potrebno je: 140 g ulja,
180 g brašna,
70 g mlevenih badema,
30 g šećera,
šećer u prahu za posipanje
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više