- Advertisement -
Sastojci za oslić u kremastom sosu:
- 1kg oslića,
- 100g brašna,
- dve kriške dvopeka,
- 100g badema,
- peršun,
- 1 kašika bosiljka,
- pola kašike krupne soli,
- 2 kašike rendanog biljnog kačkavalja,
- 3 čena belog luka,
- pola kašike šećera,
- 1 kašika zrna kapara,
- 200ml belog vina,
- maslinovo ulje,
- so,
- mleveni crni biber.
Oslić u kremastom sosu se priprema na sledeći način:
- Ribi odstranimo kosti i kožicu.
- Dobijene filete posolimo, pobiberimo, uvaljamo u brašno i pržimo u tiganju na zagrejanom maslinovom ulju.
- Kada se isprže sa obe strane, filete stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću.
- U blender stavimo češnjeve belog luka, oljuštene bademe, krupnu so, biljni kačkavalj, dvopek izlomljen na parčiće, maslinovo ulje i izmiksamo sastojke.
- Izmiksanu smesu pržimo u tiganju u kojem su se pržili fileti.
- Dodamo belo vino, vratimo filete u tiganj, sipamo vodu, dodamo šećer, bosiljak, poklopimo tiganj i ostavimo filete da se dinstaju na tihoj vatri 15-20 minuta.
- Zatim dodamo sok od pola limuna, zrna kapara i sitno isečen peršun.
- Serviramo na činiju uz prethodno obareni krompir i crne masline.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 9 Review(s)
Oslić u kremastom sosu
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -