Oslić u kremastom sosu

956
- Advertisement -

Oslić u kremastom sosu

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za oslić u kremastom sosu:

  • 1kg oslića,
  • 100g brašna,
  • dve kriške dvopeka,
  • 100g badema,
  • peršun,
  • 1 kašika bosiljka,
  • pola kašike krupne soli,
  • 2 kašike rendanog biljnog kačkavalja,
  • 3 čena belog luka,
  • pola kašike šećera,
  • 1 kašika zrna kapara,
  • 200ml belog vina,
  • maslinovo ulje,
  • so,
  • mleveni crni biber.

Oslić u kremastom sosu se priprema na sledeći način:

  1. Ribi odstranimo kosti i kožicu.
  2. Dobijene filete posolimo, pobiberimo, uvaljamo u brašno i pržimo u tiganju na zagrejanom maslinovom ulju.
  3. Kada se isprže sa obe strane, filete stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću.
  4. U blender stavimo češnjeve belog luka, oljuštene bademe, krupnu so, biljni kačkavalj, dvopek izlomljen na parčiće, maslinovo ulje i izmiksamo sastojke.
  5. Izmiksanu smesu pržimo u tiganju u kojem su se pržili fileti.
  6. Dodamo belo vino, vratimo filete u tiganj, sipamo vodu, dodamo šećer, bosiljak, poklopimo tiganj i ostavimo filete da se dinstaju na tihoj vatri 15-20 minuta.
  7. Zatim dodamo sok od pola limuna, zrna kapara i sitno isečen peršun.
  8. Serviramo na činiju uz prethodno obareni krompir i crne masline.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Oslić u kremastom sosu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)
- Advertisement -