Bakalar u soku od limuna

Bakalar u soku od limuna

Advertisement

Sastojci za bakalar u soku od limuna:

  • 2 bakalara (ili fileti),
  • so,
  • biber,
  • maslinovo ulje,
  • 1/2 limuna, sitno naseckanog,
  • 1-2 kašike ulja,
  • 1 vlašac, mleven,
  • sok od 1/2 limuna,,
  • 1/4 šolje belog vina,
  • 1/4 kašičice origana,
  • 1 kašika kapra.

Bakalar u soku od limuna se priprema na sledeći način:

  1. Filete bakalara po ukusu posoliti i pobiberiti, namazati uljem i staviti u uljem namazanu vatrostalnu činiju.
  2. Po filetima složiti tanke kriške limuna.
  3. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta, zavisno od debljine fileta, pa isključiti rernu.
  4. Istovremeno u tiganju zagrejati malo ulja, dodati mleveni vlašac i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi oko 2-3 minuta.
  5. Uliti belo vino i sok od polovine limuna.
  6. Po ukusu posoliti i začiniti origanom.
  7. Kuvati par minuta, skloniti sa grejne ploče i poslužiti na toplom tanjiru preliveno sokom od pečenja i posuti kaparom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Bakalar u soku od limuna
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 4 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares