- Advertisement -
Sastojci za bakalar u soku od limuna:
- 2 bakalara (ili fileti),
- so,
- biber,
- maslinovo ulje,
- 1/2 limuna, sitno naseckanog,
- 1-2 kašike ulja,
- 1 vlašac, mleven,
- sok od 1/2 limuna,,
- 1/4 šolje belog vina,
- 1/4 kašičice origana,
- 1 kašika kapra.
Bakalar u soku od limuna se priprema na sledeći način:
- Filete bakalara po ukusu posoliti i pobiberiti, namazati uljem i staviti u uljem namazanu vatrostalnu činiju.
- Po filetima složiti tanke kriške limuna.
- Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta, zavisno od debljine fileta, pa isključiti rernu.
- Istovremeno u tiganju zagrejati malo ulja, dodati mleveni vlašac i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi oko 2-3 minuta.
- Uliti belo vino i sok od polovine limuna.
- Po ukusu posoliti i začiniti origanom.
- Kuvati par minuta, skloniti sa grejne ploče i poslužiti na toplom tanjiru preliveno sokom od pečenja i posuti kaparom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Bakalar u soku od limuna
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -