- Advertisement -
Sastojci za posne zapečene paprike i tikvice:
- 500g tikvica,
- 100g crnog luka,
- 2 crvene sveže paprika,
- 2 čena belog luka,
- 1 kašičica pinjola,
- 2-3 kašičice maslinovog ulja,
- 1 kašičica izrendanog kapra, so.
Za preliv:
- 2 kašičice jabukovog sirćeta,
- 2 kašičice vode,
- šećer,
- biber,
- đumbir,
- kari.
Posne zapečene paprike i tikvice se pripremaju na sledeći način:
- Na maslinovom ulju kratko propržiti luk isečen na listiće i papriku isečenu na štapiće.
- Dodati pinjole, a zatim tikvice narezane na kolutiće i so.
- Sve staviti u vatrostalnu posudu i zapeći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 15 minuta.
- Zapečeno povrće posuti narezanim kaparom i poslužiti (kao dodatak, možete spremiti šniclu od soje)
- Poslužiti toplo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 4 Review(s)
Posne zapečene paprike i tikvice
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -