Posne zapečene paprike i tikvice

1139
- Advertisement -

Posne zapečene paprike i tikvice

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne zapečene paprike i tikvice:

  • 500g tikvica,
  • 100g crnog luka,
  • 2 crvene sveže paprika,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 kašičica pinjola,
  • 2-3 kašičice maslinovog ulja,
  • 1 kašičica izrendanog kapra, so.

Za preliv:

  •  2 kašičice jabukovog sirćeta,
  • 2 kašičice vode,
  • šećer,
  • biber,
  • đumbir,
  • kari.

Posne zapečene paprike i tikvice se pripremaju na sledeći način:

  1. Na maslinovom ulju kratko propržiti luk isečen na listiće i papriku isečenu na štapiće.
  2. Dodati pinjole, a zatim tikvice narezane na kolutiće i so.
  3. Sve staviti u vatrostalnu posudu i zapeći u rerni  zagrejanoj na 180°C oko 15 minuta.
  4. Zapečeno povrće posuti narezanim kaparom i poslužiti (kao dodatak, možete spremiti šniclu od soje)
  5. Poslužiti toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne zapečene paprike i tikvice
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -