Naslovna Sastojci Korijander

Sastojak: korijander

Veganska pljeskavica

Posna veganska pljeskavica

Sastojci za posnu vegansku pljeskavicu:400g kukuruza,pola veze korijandera,pola kašičice mlevene paprika,malo mlevenog kima,kora  jednog limuna,leblebije,so,glavica zelene salate,paradajz,4 lepinje od integralnog brašna.
Luk punjen kus-kusom na veganski način

Luk punjen kus-kusom na veganski način

Sastojci za luk punjen kus-kusom na veganski način: 6 većih glavica luka, 200g instant kus-kusa, 2 kašičice naseckanog đumbira, ulje, 1 čen sitno naseckanog belog luka, 2 kašičice maslinovog ulja, 2 kašičice badema (naseckanih na listiće), mleveni kumin, mleveni korijandar, 2 paradajza (oljuštena i iseckana na kockice), 1 šaka seckanog bosiljka, so, biber.
Posna čorbica od pasulja i kinoe

Posna čorbica od pasulja i kinoe

Sastojci za posnu čorbicu od pasulja i kinoe:2 šolje unapred skuvane kinoe,1 kašika maslinovog ulja,1 veća glavica crvenog luka,4 čena belog luka,2 konzerve paradajz pelata,nekoliko ukiseljenih feferonki, iseckanih,1 pakovanje paradajz sosa u tetrapaku,1-2 šolje vode ili povrtnog bujona,2 ½ kašike čilija u prahu,2 kašičice mlevenog kumina,1 ½ kašičica mlevene paprike,½ kašičice šećera,½ kašičice korijandera,so, biber,2 konzerve belog pasulja, oceđenog,1 konzerva crvenog ili crnog pasulja,1 ½ konzerva kukuruza,sok jedne limete,sveži korijander.
Posni slani mafini sa semenkama

Posni slani mafini sa semenkama

Sastojci za posne slane mafine sa semenkama:230g brašna,200ml mleka (sojino, bademovo ili dr.),50ml maslinovog ulja,1 prašak za pecivo,10ml sveže ceđenog soka od limuna,1 komad crvene paprike,1 kašičica koncentrata paradajza,2 struka mladog luka (ili vezica sremuša)1 kašičica korijandera, sušeni listovi,1 kašičica origana,1 kašičica soli,2 supene kašike sirovih semenki bundeve, 2 supene kašike semenki suncokreta, 1 - 2 supene kašike makovog semena,margarin za podmazivanje kalupa.
Falafel iz rerne

Falafel iz rerne

Sastojci za falafel iz rerne: 1 šolja sirovih leblebija, 1 glavica seckanog crnog luka, 2 čena seckanog belog luka, 2 kašičice slatke paprike, 1 kašičica soli, 1 kašičica mlevenog kumina, čili, biber, peršunov list, korijander, 1-2 kašike brašna, ulje.
Posne kuglice sa suvim voćem recept

Posne kuglice sa suvim voćem

Sastojci za posne kuglice sa suvim voćem: 6 kašika brusnica ili suvog grožđa, 4 suve smokve, 6 urmi, 4 kašike mlevenih badema, 2 kašičice nezaslađenog kakao praha, po pola kašičice mlevenog kardamoma i korijandera, prstohvat morske soli i kašičica limunovog soka. Za valjanje: kakao u prahu, kokos.
slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
vuster sos, vorčester sos recept

Vuster sos (Vorčester sos)

Sastojci za vuster sos: 6 kašika brašna, 4 kašike senfa, 1 - 1.5 kašika soka od limuna, 0.70 l supe (npr. od povrtne kocke za supu), 1 kašičica šećera, 70 g kurkume, 30 g korijandera, 30 g crnog bibera, 10 g aleve paprike, 10 g kima, so.
cufte od leblebija

Posne ćufte od leblebija

Sastojci za posne ćufte od leblebija: 500 g sirovih leblebija, 1 glavica crnog luka, 1-2 čena belog luka, kašičica sode bikarbone, so, biber, kari, kim, korijander, peršun (sve začine dodajete po ukusu), brašna toliko da se zamesi testo od kojeg mogu da se naprave kuglice, ulje.
proprzena boranija sa zacinskim svetogorskim travama

Propržena boranija sa začinima

Propržena boranija sa začinima se priprema na sledeći način: Boranija se očisti, opere i prepolovi. Crni luk se očisti i isecka. Beli luk se sitno isecka.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -