- Advertisement -
Sastojci za posne ćufte od leblebija:
- 2 šolje kuvanih ili konzerviranih leblebija,
- 1 mali crveni luk,
- 2 čena belog luka,
- 1/4 šolje seckanog svežeg peršuna,
- 1 kašičica kumina,
- 1 kašičica korijandera u prahu,
- 1/2 šolje brašna od leblebija (ili običnog brašna),
- so i biber po ukusu,
- 2 kašike maslinovog ulja za prženje.
Posne ćufte od leblebija se pripremaju na sledeći način:
- U blenderu ili procesoru hrane, blendajte leblebije dok ne dobijete grubu pastu.
- U velikoj činiji, pomešajte pastu od leblebija sa iseckanim crvenim lukom, belim lukom, peršunom, kuminom, korijanderom, brašnom, solju i biberom.
- Dobro izmešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.
- Oblikujte smesu u male ćufte.
- Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri.
- Pržite ćufte dok ne postanu zlatno smeđe sa svih strana, oko 4-5 minuta sa svake strane.
- Poslužite toplo sa prilogom po izboru.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne ćufte od leblebija
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -