Posne ćufte od leblebija

328
- Advertisement -

Posne ćufte od leblebija

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne ćufte od leblebija:

  • 2 šolje kuvanih ili konzerviranih leblebija,
  • 1 mali crveni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1/4 šolje seckanog svežeg peršuna,
  • 1 kašičica kumina,
  • 1 kašičica korijandera u prahu,
  • 1/2 šolje brašna od leblebija (ili običnog brašna),
  • so i biber po ukusu,
  • 2 kašike maslinovog ulja za prženje.

Posne ćufte od leblebija se pripremaju na sledeći način:

  1. U blenderu ili procesoru hrane, blendajte leblebije dok ne dobijete grubu pastu.
  2. U velikoj činiji, pomešajte pastu od leblebija sa iseckanim crvenim lukom, belim lukom, peršunom, kuminom, korijanderom, brašnom, solju i biberom.
  3. Dobro izmešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.
  4. Oblikujte smesu u male ćufte.
  5. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri.
  6. Pržite ćufte dok ne postanu zlatno smeđe sa svih strana, oko 4-5 minuta sa svake strane.
  7. Poslužite toplo sa prilogom po izboru.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne ćufte od leblebija
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -