Posne pljeskavice od leblebija

1076
- Advertisement -

Posne pljeskavice od leblebija

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pljeskavice od leblebija:

  • 2 šolje kuvanih leblebija,
  • 1 crveni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šolja svežeg peršuna,
  • 2 kašike lanenog semena (umesto jaja),
  • 3 kašike brašna (po potrebi),
  • 1 kašičica mlevenog kima,
  • 1 kašičica mlevene korijandera,
  • so i biber po ukusu,
  • maslinovo ulje.

Posne pljeskavice od leblebija se pripremaju na sledeći način:

  1. U blenderu, usitnite leblebije do konzistencije mrvice hleba.
  2. Dodajte crveni luk, beli luk, peršun, laneno seme, kumin, korijander, so i biber u blender zajedno sa leblebijama. Blendajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
  3. Prebacite smesu u činiju i dodajte brašno, malo po malo, dok ne dobijete konzistenciju koja se može oblikovati u pljeskavice.
  4. Rukama oblikujte pljeskavice od smese.
  5. U tiganju, zagrejte malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri.
  6. Pržite pljeskavice sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđe.
  7. Poslužite pljeskavice u hlebu za hamburger sa svežim povrćem, posnim majonezom ili drugim posnim prelivima po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne pljeskavice od leblebija
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -