Posne pljeskavice od leblebija se pripremaju na sledeći način:
U blenderu, usitnite leblebije do konzistencije mrvice hleba.
Dodajte crveni luk, beli luk, peršun, laneno seme, kumin, korijander, so i biber u blender zajedno sa leblebijama. Blendajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
Prebacite smesu u činiju i dodajte brašno, malo po malo, dok ne dobijete konzistenciju koja se može oblikovati u pljeskavice.
Rukama oblikujte pljeskavice od smese.
U tiganju, zagrejte malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri.
Pržite pljeskavice sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđe.
Poslužite pljeskavice u hlebu za hamburger sa svežim povrćem, posnim majonezom ili drugim posnim prelivima po želji.
Sastojci za posni smuti sa bobičastim voćem:
1 šolja smrznutih bobičastih voća (maline, kupine, borovnice),
1 banana,
1 šolja posnog jogurta (npr. od kokosa ili badema),
1/2 šolje posnog mleka (npr. bademovo ili sojino mleko),
1 kašika posnog meda (opciono, zavisno o željenoj slatkoći),
1 kašičica chia semenki (opciono, za dodatnu hranljivost).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više