Posne pljeskavice od leblebija se pripremaju na sledeći način:
U blenderu, usitnite leblebije do konzistencije mrvice hleba.
Dodajte crveni luk, beli luk, peršun, laneno seme, kumin, korijander, so i biber u blender zajedno sa leblebijama. Blendajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
Prebacite smesu u činiju i dodajte brašno, malo po malo, dok ne dobijete konzistenciju koja se može oblikovati u pljeskavice.
Rukama oblikujte pljeskavice od smese.
U tiganju, zagrejte malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri.
Pržite pljeskavice sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđe.
Poslužite pljeskavice u hlebu za hamburger sa svežim povrćem, posnim majonezom ili drugim posnim prelivima po želji.
Sastojci za suve paprike punjene krompirom:
10 suvih paprika,
nekoliko krompira,
2 šoljice pirinča,
250 g crnog luka,
aleva paprika,
brašno,
peršun,
ulje,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više