Posni sendvič sa falafelom

96
- Advertisement -

Posni sendvič sa falafelom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni sendvič sa falafelom:

  • 1 šolja suvihi leblebija (potopljene),
  • 1 mali crni luk, sitno iseckan,
  • 2 čena belog luka,
  • 1/4 šolje svežeg peršuna, sitno iseckanog,
  • 1/4 šolje svežeg korijandera, sitno iseckanog (opciono),
  • 1 kašičica kima,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • 3 kašike brašna (pšenično ili bezglutensko),
  • so i biber po ukusu,
  • maslinovo ulje za prženje,
  • integralne lepinje ili pita hleb,
  • sveže povrće (paradajz, krastavac, zelena salata),
  • tahini sos ili humus za premazivanje.

Posni sendvič sa falafelom se priprema na sledeći način:

  1. Iscedite potopljene leblebije i stavite ih u procesor za hranu zajedno sa crnim lukom, belim lukom, peršunom, korijanderom, kimom, praškom za pecivo, brašnom, solju i biberom.
  2. Blendajte dok ne dobijete grubu smesu koja se može oblikovati u kuglice. Ako je smesa previše suva, dodajte kašiku vode; ako je previše mokra, dodajte još malo brašna.
  3. Oblikujte smesu u male kuglice ili pljeskavice.
  4. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Pržite falafel kuglice dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave sa obe strane, oko 3-4 minuta po strani.
  5. U međuvremenu, pripremite lepinje ili pita hleb. Premažite ih tahini sosom ili humusom.
  6. Dodajte sveže povrće po izboru i falafel kuglice.
  7. Poslužite odmah i uživajte u hrskavom i ukusnom sendviču.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni sendvič sa falafelom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -