- Advertisement -
Sastojci za posni sendvič sa falafelom:
- 1 šolja suvihi leblebija (potopljene),
- 1 mali crni luk, sitno iseckan,
- 2 čena belog luka,
- 1/4 šolje svežeg peršuna, sitno iseckanog,
- 1/4 šolje svežeg korijandera, sitno iseckanog (opciono),
- 1 kašičica kima,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 3 kašike brašna (pšenično ili bezglutensko),
- so i biber po ukusu,
- maslinovo ulje za prženje,
- integralne lepinje ili pita hleb,
- sveže povrće (paradajz, krastavac, zelena salata),
- tahini sos ili humus za premazivanje.
Posni sendvič sa falafelom se priprema na sledeći način:
- Iscedite potopljene leblebije i stavite ih u procesor za hranu zajedno sa crnim lukom, belim lukom, peršunom, korijanderom, kimom, praškom za pecivo, brašnom, solju i biberom.
- Blendajte dok ne dobijete grubu smesu koja se može oblikovati u kuglice. Ako je smesa previše suva, dodajte kašiku vode; ako je previše mokra, dodajte još malo brašna.
- Oblikujte smesu u male kuglice ili pljeskavice.
- U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Pržite falafel kuglice dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave sa obe strane, oko 3-4 minuta po strani.
- U međuvremenu, pripremite lepinje ili pita hleb. Premažite ih tahini sosom ili humusom.
- Dodajte sveže povrće po izboru i falafel kuglice.
- Poslužite odmah i uživajte u hrskavom i ukusnom sendviču.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni sendvič sa falafelom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -