Posne ćufte od kinoe i povrća

1670
- Advertisement -

Posne ćufte od kinoe i povrća

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne ćufte od kinoe i povrća:

  • 1 šolja kinoe,
  • 1 šargarepa (sitno iseckana),
  • 1 mala tikvica (sitno iseckana),
  • 1 crvena paprika (sitno iseckana),
  • 1 crni luk (sitno iseckan),
  • 2 čena belog luka (sitno iseckana),
  • 2 kašike svežeg peršuna (iseckanog),
  • 2 kašike svežeg korijandera (iseckanog),
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • mirođija (opciono, za dodatni ukus).

Posne ćufte od kinoe i povrća se pripremaju na sledeći način:

  1. Operite kinou pod mlazom hladne vode. Stavite kinou u cediljku i ostavite je da se ocedi.
  2. U šerpu stavite vodu i kinou, pa kuvajte poklopljeno oko 15-20 minuta, dok voda ne ispari i kinoja ne postane mekana.
  3. Dok se kinoa kuva, zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni luk i beli luk, pa dinstajte oko 2-3 minuta dok luk ne postane staklast.
  4. Dodajte sitno iseckanu šargarepu, tikvicu i crvenu papriku u tiganj. Dinstajte povrće oko 5-7 minuta, ili dok ne omekša.
  5. Kada je kinoa gotova, dodajte je u tiganj sa povrćem. Dodajte iseckani peršun, korijander, so, biber i mirođiju po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke da se sjedine.
  6. Sklonite tiganj sa vatre i ostavite smesu da se ohladi nekoliko minuta.
  7. Oblikujte smesu u male loptice veličine ćufti i ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.
  8. Pecite posne ćufte u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđe boje.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne ćufte od kinoe i povrća
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -