- Advertisement -
Sastojci za posne ćufte od kinoe i povrća:
- 1 šolja kinoe,
- 1 šargarepa (sitno iseckana),
- 1 mala tikvica (sitno iseckana),
- 1 crvena paprika (sitno iseckana),
- 1 crni luk (sitno iseckan),
- 2 čena belog luka (sitno iseckana),
- 2 kašike svežeg peršuna (iseckanog),
- 2 kašike svežeg korijandera (iseckanog),
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- mirođija (opciono, za dodatni ukus).
Posne ćufte od kinoe i povrća se pripremaju na sledeći način:
- Operite kinou pod mlazom hladne vode. Stavite kinou u cediljku i ostavite je da se ocedi.
- U šerpu stavite vodu i kinou, pa kuvajte poklopljeno oko 15-20 minuta, dok voda ne ispari i kinoja ne postane mekana.
- Dok se kinoa kuva, zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni luk i beli luk, pa dinstajte oko 2-3 minuta dok luk ne postane staklast.
- Dodajte sitno iseckanu šargarepu, tikvicu i crvenu papriku u tiganj. Dinstajte povrće oko 5-7 minuta, ili dok ne omekša.
- Kada je kinoa gotova, dodajte je u tiganj sa povrćem. Dodajte iseckani peršun, korijander, so, biber i mirođiju po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke da se sjedine.
- Sklonite tiganj sa vatre i ostavite smesu da se ohladi nekoliko minuta.
- Oblikujte smesu u male loptice veličine ćufti i ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.
- Pecite posne ćufte u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđe boje.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posne ćufte od kinoe i povrća
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -