Posne ćufte od kinoe i povrća se pripremaju na sledeći način:
Operite kinou pod mlazom hladne vode. Stavite kinou u cediljku i ostavite je da se ocedi.
U šerpu stavite vodu i kinou, pa kuvajte poklopljeno oko 15-20 minuta, dok voda ne ispari i kinoja ne postane mekana.
Dok se kinoa kuva, zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni luk i beli luk, pa dinstajte oko 2-3 minuta dok luk ne postane staklast.
Dodajte sitno iseckanu šargarepu, tikvicu i crvenu papriku u tiganj. Dinstajte povrće oko 5-7 minuta, ili dok ne omekša.
Kada je kinoa gotova, dodajte je u tiganj sa povrćem. Dodajte iseckani peršun, korijander, so, biber i mirođiju po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke da se sjedine.
Sklonite tiganj sa vatre i ostavite smesu da se ohladi nekoliko minuta.
Oblikujte smesu u male loptice veličine ćufti i ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite posne ćufte u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđe boje.
Za kolač sudžuk potrebno je: 300 g brašna,
1 l hladne vode,
150 g šećera,
150 g mlevenih oraha.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više