- Advertisement -
Sastojci za posni tofu sa tikvicama i sojinim sosom:
- 200 g tofua,
- 2 tikvice (isečene na tanke trake ili kolutove),
- 3 kašike sojinog sosa,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 čen belog luka (sitno iseckan),
- so i biber po ukusu,
- susam za dekoraciju.
Posni tofu sa tikvicama i sojinim sosom se priprema na sledeći način:
- Tofu isecite na kockice i propržite na tiganju sa malo maslinovog ulja dok ne postane zlatno-smeđe boje, oko 5 minuta.
- Dodajte tikvice u tiganj sa tofuom i nastavite da pržite dok tikvice ne omekšaju i dobiju lepu zlatnu boju.
- Dodajte sojin sos, beli luk, so i biber. Sve zajedno pržite još 3-4 minuta, dok se tofu i tikvice dobro ne oblože sosom.
- Poslužite tofu sa tikvicama posut susamom. Ovo jednostavno, a ukusno jelo je savršeno kao glavno jelo ili kao prilog.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni tofu sa tikvicama i sojinim sosom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -