Posni žu-žu

169
- Advertisement -

Posni žu-žu

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni žu-žu:

  • 500g brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašika šećera,
  • 1 pakovanje suvog kvasca (7g),
  • 250ml tople vode,
  • 50ml biljnog ulja,
  • 1 kašika susama ili maka (opciono).

Posni žu-žu se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj posudi pomešajte brašno, so, šećer i suvi kvasac.
  2. Dodajte toplu vodu i biljno ulje, pa mešajte dok ne dobijete glatko testo. Po potrebi dodajte još malo brašna da testo bude mekano i nelepljivo.
  3. Pokrijte posudu krpom i ostavite testo da naraste na toplom mestu oko 30 minuta, ili dok se ne udvostruči.
  4. Kada testo naraste, premesite ga i razvucite na pobrašnjenoj površini na debljinu od oko 1 cm.
  5. Isecite testo na male kvadratiće ili pravougaonike.
  6. Postavite isečene komade testa na pleh obložen papirom za pečenje.
  7. Premažite svaki komad sa malo vode i pospite susamom ili makom po želji.
  8. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta, ili dok žu-žu ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
  9. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohlade pre nego što ih poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni žu-žu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -