Naslovna Sastojci Suvi začin

Sastojak: suvi začin

Najbolji posni krompir na vodi

Najbolji posni krompir na vodi

Sastojci za najbolji posni krompir na vodi:400-500g krompira,1 šargarepa,1 manja glavica crnog luka,1 manja glavica belog luka,1 kašika kukuruznog brašna,suvi začin, biber,1 kašičica paprike dimljene može i obična aleva),malo vode.
Posne punjene paprike sa oslićem

Posne punjene paprike sa oslićem

Sastojci za posne punjene paprike sa oslićem:2 oslića srednja,10 srednjih paprika za punjenje,1 glavica crnog luka,1 kašičica paprike i tucane ljute,1 glavica belog luka,1 veća rendana šargarepa,1 veći mlad krompir rendan,3 pune kašike pirinca opranog,biber,suvi začin,1 paradajz,200ml kuvanog paradajza,200ml vode,1 veza peršunovog lista,ulje.
Posne Hilandarske ćufte

Posne Hilandarske ćufte

Sastojci za posne Hilandarske ćufte:700g belog pasulja,1 crni luk,1 glavica belog luka,1 veza peršuna,150ml ulja,praziluk,crvena mlevena paprika,biber, so, suvi začin,4 kašike prezli.Za zapršku:100ml ulja,1 kašika crvene mlevene paprike.
Punjene posne paprike iz tiganja

Punjene posne paprike iz tiganja

Sastojci za punjene posne paprike iz tiganja:2 veće paprike babure za punjenje,1 paprika za seckanje,malo praziluka,1-2 šargarepe,1 veći paradajz,povrće koje se nađe u frižideru,malo ulja za prženje,so, biber, začin od suvog povrća,listovi svežeg bosiljka,šaka pirinča (po želji).
Posne pljeskavice od ribe

Posne pljeskavice od ribe

Sastojci za posne pljeskavice od ribe:1kg mlevene ribe,1 ravna kašika suvog začina,1 puna kašičica bibera,1 ravna kašičica belog luka u granulama,1 puna kašičica crvene mlevene paprike,1 puna kašika sušenog peršunovog lista,2 pune kašike fanta – začina za riblju čorbu,na vrh kašičice soli,4 kašike prezle (hlebne mrvice),na vrh kašičice sode bikarbone.
Posne palačinke sa prazilukom i šampinjonima

Posne palačinke sa prazilukom i šampinjonima

Sastojci za posne palačinke sa prazilukom i šampinjonima:350ml mineralne gazirane vode,180g brašna,½ kašičice praška za pecivo,1 kašičica začinske paprike,prstohvat soli,100ml ulja,100g praziluka,150g šampinjona,80g posnog majoneza,1 kašičica suvog začina,biber.
Krem čorba od bundeve i krompira

Posna krem čorba od bundeve i krompira

Sastojci za posnu krem čorbu od bundeve i krompira: 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, 450g očišćene bele bundeve, 100g praziluka, 30g mladog crnog luka, 3-4 čena belog luka, 400g očišćenog krompira, 60g šargarepe, so i mleveni crni biber, 1 kašičica suvog začina.
Posni gulaš sa šampinjonima

Posni gulaš sa šampinjonima

Sastojci za posni gulaš sa šampinjonima: 500g šampinjona, 2 glavice crnog luka, 1 šargarepa, 1 čen belog luka, 1 sveža babura paprika (može i zamrznuta), ulje, suvi začin, so i biber, peršun, 2 kašike paradajz pelata ili 1dl soka od paradajza.
Posna maneštra od mahunarki

Posna maneštra od mahunarki

Sastojci za posnu maneštru od mahunarki: 100g zelene leće, 100g leblebija iz konzerve, 100g pasulja, 100g korena celera, 150g šargarepe, 100g luka, 2 čena belog luka, 800g paradajz pelata, 50ml maslinovog ulja, 2 lista lovora, ½ vezice peršunovog lista, 2 kašičice suvog začina.
Posne letnje sarmice

Posne letnje sarmice

Sastojci za posne letnje sarmice: 40 listova blitve, 200 g mešavine orzo paste, izraelskog kuskusa, sočiva, ječma, leblebija, kinoe.... ako nemate ovu mešavinu onda 200 g pirinča, 4 veće šargarepe, 1 struk praziluka, 3 veća čena belog luka, 1 ljuta paprika, 2 struka celera, 400 g šampinjona, bukovače ili shitaki, 1 puna kašika sino iseckane mirođije ili peršuna, suvi začin, 1 kašičica mlevene dimljene paprike, biber, so, 2 kašike maslinovog ulja, 2 ravne kašike paradajz pirea.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -