- Advertisement -
Sastojci za posnu krem čorbu od bundeve i krompira:
- 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja,
- 450g očišćene bele bundeve,
- 100g praziluka,
- 30g mladog crnog luka,
- 3-4 čena belog luka,
- 400g očišćenog krompira,
- 60g šargarepe,
- so i mleveni crni biber,
- 1 kašičica suvog začina.
Posna krem čorba od bundeve i krompira se priprema na sledeći način:
- Praziluk, mladi luk i beli luk sitno naseckati, pa propržiti da omekša na ulju.
- Naliti sa litrom vrele vode, dodati na komade isečenu bundevu, krompir i šargarepu, dodati po ukusu so i biber, pa kada provri, kuvati polupoklopljeno dok povrće ne omekša.
- Procediti, ali tečnost ne bacati.
- Povrće ispasirati u blenderu ili štapnim mikserom.
- Vratiti povrće u tečnost, dodati suvi začin, kao i so i biber ako je još potrebno, i po potrebi, ako je čorba jako gusta, još čašu vrele vode.
- Pustiti da proključa, pa skloniti sa vatre.
- Poslužiti toplo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna krem čorba od bundeve i krompira
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -