Sastojci za posnu krem čorbu od bundeve i krompira:
3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja,
450g očišćene bele bundeve,
100g praziluka,
30g mladog crnog luka,
3-4 čena belog luka,
400g očišćenog krompira,
60g šargarepe,
so i mleveni crni biber,
1 kašičica suvog začina.
Posna krem čorba od bundeve i krompira se priprema na sledeći način:
Praziluk, mladi luk i beli luk sitno naseckati, pa propržiti da omekša na ulju.
Naliti sa litrom vrele vode, dodati na komade isečenu bundevu, krompir i šargarepu, dodati po ukusu so i biber, pa kada provri, kuvati polupoklopljeno dok povrće ne omekša.
Procediti, ali tečnost ne bacati.
Povrće ispasirati u blenderu ili štapnim mikserom.
Vratiti povrće u tečnost, dodati suvi začin, kao i so i biber ako je još potrebno, i po potrebi, ako je čorba jako gusta, još čašu vrele vode.
Sastojci za posni kačamak sa tofuom:
200g kukuruznog brašna (palenta),
1l vode,
200g tofua,
1 crveni luk,
2 čena belog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
svež peršun, seckan (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više