Posna krem čorba od bundeve i krompira

1919
- Advertisement -

Posna krem čorba od bundeve i krompira

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu krem čorbu od bundeve i krompira:

  • 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja,
  • 450g očišćene bele bundeve,
  • 100g praziluka,
  • 30g mladog crnog luka,
  • 3-4 čena belog luka,
  • 400g očišćenog krompira,
  • 60g šargarepe,
  • so i mleveni crni biber,
  • 1 kašičica suvog začina.

Posna krem čorba od bundeve i krompira se priprema na sledeći način:

  1. Praziluk, mladi luk i beli luk sitno naseckati, pa propržiti da omekša na ulju.
  2. Naliti sa litrom vrele vode, dodati na komade isečenu bundevu, krompir i šargarepu, dodati po ukusu so i biber, pa kada provri, kuvati polupoklopljeno dok povrće ne omekša.
  3. Procediti, ali tečnost ne bacati.
  4. Povrće ispasirati u blenderu ili štapnim mikserom.
  5. Vratiti povrće u tečnost, dodati suvi začin, kao i so i biber ako je još potrebno, i po potrebi, ako je čorba jako gusta, još čašu vrele vode.
  6. Pustiti da proključa, pa skloniti sa vatre.
  7. Poslužiti toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna krem čorba od bundeve i krompira
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
2.51star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)
- Advertisement -