Posni gulaš sa šampinjonima

14858
- Advertisement -

Gulaš sa šampinjonima

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni gulaš sa šampinjonima:

  • 500g šampinjona,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 1 šargarepa,
  • 1 čen belog luka,
  • 1 sveža babura paprika (može i zamrznuta),
  • ulje,
  • suvi začin,
  • so i biber,
  • peršun,
  • 2 kašike paradajz pelata ili 1dl soka od paradajza.

Posni gulaš sa šampinjonima se priprema na sledeći način:

  1. Iseckajte crni luk i papriku.
  2. Šargarepu narendajte i stavite sve zajedno sa malo ulja i vode da se dinsta.
  3. Dodajte suvi začin.
  4. Neka se dinsta 15 minuta.
  5. Dok se luk, paprika i šargarepa dinstaju u drugu posudu stavite šampinjone isečene na krupnije listiće sa solju i biberom i malo ulja.
  6. Ostavite da se krčka.
  7. Šampinjoni će sami pustiti vodu i  za 20ak minuta će biti gotovi.
  8. Kad su luk, paprika i šargarepa omekanili, dodajte im beli luk.
  9. Kad se sve skuvalo  sjedinite sve zajedno  i dodajte paradajz pa ostavite da prokrčka još 5 minuta.
  10. Dok se šampinjoni krčkaju stavite pirinač da se skuva.
  11. Najbolje da vam vri 15 minuta, pa sklonite sa vatre i poklopite, ostavite tako još 15 minuta.
  12. Procedite i operete pirinač, biće rastresit.
  13. Pirinču dodajte malo maslinovog ulja, može i obično, peršunov list i suvog začina pa sve promešajte i servirajte uz posni gulaš.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni gulaš sa šampinjonima
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)
- Advertisement -