Naslovna Sastojci Suvi začin

Sastojak: suvi začin

Posne ćufte od soje

Posne ćufte od soje

Sastojci za posne ćufte od soje: 1 šolja sojinog mesa, 1 šolja prezli, 1 crveni luk, 2 čena belog luka, 2 kašike peršuna, 2 kašike maslinovog ulja, 1 šolja vode, so po ukusu, biber po ukusu, suvi začini po ukusu (po izboru).
Posno povrće na roštilju

Posno povrće na roštilju

Sastojci za posno povrće na roštilju: 2 tikvice, 1 patlidžan, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 1 crni luk, 2 paradajza, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašičice suvog začina (origano, bosiljak, majčina dušica), so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju.
Posno varivo od kelja

Posno varivo od kelja

Sastojci za posno varivo od kelja: 1 glavica kelja, 2 šargarepe, 2 krompira, 1 veza paškanata, 1 crni luk, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 1 šolja pasulja (crvenog, belog ili drugog, prethodno potopljenog), 1 litar posnog povrćnog bujona, so i biber po ukusu, suvi začin po ukusu, sveži peršun za dekoraciju.
Brza posna čorba

Brza posna čorba

Sastojci za brzu posnu čorbu:1 glavica crnog luka,100ml ulja,1 kašika suvog začina, so i biber,1 kg mešanog povrća,1 kašika brašna.
Posna prolećna čorba

Posna prolećna čorba

Sastojci za posnu prolećnu čorbu:1 mlada tikvica,1 manji praziluk,200g šampinjona,manja konzerva paradajz pelata,biber,suvi začin,malo peršuna.
Posni kroketi od oslića

Posni kroketi od oslića

Sastojci za posne krokete od oslića:500g fileta oslića,2 mlada crna luka,150g pirinča,350ml tople vode, 50g kukuruza šećerca,450g mediteranske mešavine,1 pečena crvena paprika,3 čena belog luka,2 kašike limunovog soka,1/2 kašičice suvog bosiljka,morska so, biber, suvi začin.
Rolovani riblji fileti sa sosom od rena

Rolovani riblji fileti sa sosom od rena

Sastojci za rolovane riblje filete sa sosom od rena:2 fileta morske ribe,2 mandarine,1 limun,morska so,ulje.Za prilog:1 manja muskatna bundeva,1 glavica ljubičastog luka,nekoliko čenova belog luka,majčina dušica,mešavina suvih začina,mleveni biber,maslinovo ulje.Za sos:3 kašike rendanog korena rena,nekoliko čenova belog luka,malo brašna,vode po potrebi,indijski orah,so.
Posna fritata

Posna fritata

Sastojci za posnu fritatu:3 šargarepe,2 paradajza,2 tikvice srednje veličine,4 krompira,2 glavice crnog luka,150g spanaća ili blitve,2 kašike lanenog semena,2 kašike kurkume,400g tofua,so, biber, suvi začin,sveži peršunov list,kašika senfa,malo ulja.
Najbolji posni krompir na vodi

Najbolji posni krompir na vodi

Sastojci za najbolji posni krompir na vodi:400-500g krompira,1 šargarepa,1 manja glavica crnog luka,1 manja glavica belog luka,1 kašika kukuruznog brašna,suvi začin, biber,1 kašičica paprike dimljene može i obična aleva),malo vode.
Posne punjene paprike sa oslićem

Posne punjene paprike sa oslićem

Sastojci za posne punjene paprike sa oslićem:2 oslića srednja,10 srednjih paprika za punjenje,1 glavica crnog luka,1 kašičica paprike i tucane ljute,1 glavica belog luka,1 veća rendana šargarepa,1 veći mlad krompir rendan,3 pune kašike pirinca opranog,biber,suvi začin,1 paradajz,200ml kuvanog paradajza,200ml vode,1 veza peršunovog lista,ulje.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -